Помер уславлений актор Філіпп Нуаре

24 Листопада 2006
9046
24 Листопада 2006
12:01

Помер уславлений актор Філіпп Нуаре

9046
Помер уславлений актор Філіпп Нуаре

У Франції у віці 76 років помер уславлений актор кіно і театру Філіпп Нуаре.

Як повідомила радіостанція "Франс-Інфо" з посиланням на агентство, що представляло інтереси актора, Нуаре помер після тривалої хвороби.

Нуаре починав як театральний актор, але саме кінематограф приніс йому справжню популярність. За більш ніж півстолітню кар`єру, за даними сайту IMDB, він зіграв у 150 фільмах. Шанувальникам кіно запам`яталися образи, які Нуаре створював на екрані, працюючи разом з такими відомими актрисами, як Катрін Деньов, Ромі Шнайдер, Сімона Сіньоре.

Двічі Нуаре був удостоєний премії "Сезар" - вищої кінематографічної нагороди Франції - за краще виконання чоловічої ролі: у фільмі Робера Енріко "Стара рушниця" (1976) і в картині Бертрана Таверньє "Життя і нічого іншого" (1990).

Великий успіх принесла Нуаре роль у фільмі 1988 року режисера Джузеппе Торнаторе "Новий кінотеатр `Парадізо`". Цей фільм одержав спеціальний приз жюрі Каннського кінофестивалю, "Оскар" та інші призи.

Серед фільмів за участю Нуаре - комедія Іва Роберу "Блаженний Олександр", драма Р.Енріко "Стара рушниця", в якій він зіграв доктора Дандьє, мелодрами "Стара діва" з Анні Жірардо і "Африканець" Філіпа де Брока, поліцейська стрічка Едуардо Молінаро "Найніжніші освідчення", неоднозначна щодо критики картина Марко Феррері "Велика жратва", історична драма "Форт Саган", поліцейська стрічка "Відкрийте, поліція!", а також комедії "Ніжний поліцейський", "Вкрали стегно Юпітера", "Шуани".

Окремо стоять у творчості актора фільми, які створив Бертран Таверньє - режисер, що зміг найповніше розкрити талант Нуаре. У Таверньє він знявся в кількох стрічках – "Годинникар із Сен-Поля", "Слідчий і вбивця", "Хай буде свято!", "Тиждень відпустки", "Чистка", "Життя – і більше нічого".

Наприкінці 1990-х - початку 2000-х років, коли Нуаре практично припинили запрошувати на роботу в кіно, актор повернувся на театральну сцену і з успіхом зіграв в кількох спектаклях.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9046
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду