Віталій Гайдукевич: «Ми не знаємо, хто зараз є власниками НТН» (ОНОВЛЕНО)

22 Листопада 2006
4958
22 Листопада 2006
12:45

Віталій Гайдукевич: «Ми не знаємо, хто зараз є власниками НТН» (ОНОВЛЕНО)

4958
Віталій Гайдукевич: «Ми не знаємо, хто зараз є власниками НТН» (ОНОВЛЕНО)

«Детектор медіа» продовжує відстежувати події на каналі НТН. Як уже повідомляла «Детектор медіа», через конфлікт із власниками каналу свою посаду залишила головний редактор каналу НТН Наталія Катеринчук. Генеральний директор каналу Олександр Ілляшенко сказав, що йдеться про зміни не редакційної політики, а лише сітки мовлення. Ситуацію прокоментував Віталій Гайдукевич.


Віталій Гайдукевич, ведучий новин НТН:

- Зараз ми намагаємось отримати розяснення від власників каналу. Хто саме є тепер власниками, ми не знаємо. Ми хотіли б дізнатись, чи є це рішення, хто його приймав, хто зараз є власником каналу, і чому такі глобальні речі, як раптова зміна політики, відбуваються без участі колективу, без попередження, і взагалі – поза нашими очима.

 

Допоки ми не отримаємо відповідь, чи підуть власники на зустріч із нами, аби ми отримали відповіді на ці запитання від них, ми не можемо навіть сказати, що відбувається.

 

На думку журналістів, яка вчора була озвучена вчора у розмові з менеджерами, пояснення «зміною сітки мовлення» є, як мінімум, притягнуте за вуха. Ми не маємо зараз на руках доказової бази того, що пояснення «зміною сітки» є обґрунтованим, а не надуманим приводом, аби змінити редакційну політику. Найпростіший спосіб запровадження цензури – сказати, що тепер у нас буде не 11 повних випусків новин на день, а будуть 10-хвилинні новини і про абсолютно несуттєві речі. Тобто, це повністю убє те, чим канал займався 2 роки.

 

Якщо подивитись за відсотковою часткою новин і розважальних програм на російському каналі НТВ, пропорція практично збігається з пропорцією НТН. У журналістів, редакторів і ведучих є підозра, що за такими поясненнями криється те, що людям, які робили збалансовані новини, хочуть навязати інші правила гри. Тому ми хочемо почути це не від менеджерів, які також є найманими працівниками, а від власників, і після того будемо визначати свої подальші дії. Два-три місяці тому мова про такі зміни не йшла. Можна зробити висновок, що вони ніяким чином не повязані з тим, що написано у статуті.


Тим часом, як стало відомо «ТК», саме сьогодні Національна рада з питань телебачення і радіомовлення внесла зміни до ліцензії каналу НТН. Раніше 66,34% статутного фонду володів громадянин Мелеш І.С., 33,66% - ТОВ Східінвестпром (м.Донецьк). Нові власники: 99,98% - ТОВ Капіталінвест (м.Київ), 0,019% - Східавтотранс (м.Димитров Донецької обл.).

Раніше Едуард Прутнік у інтерв'ю «ТК» повідомив, що продав свій пакет акцій НТН інвестиційному фонду.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4958
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду