Помер відомий режисер, колишній директор «Ленфільму» Віктор Сергєєв

21 Листопада 2006
6924
21 Листопада 2006
12:45

Помер відомий режисер, колишній директор «Ленфільму» Віктор Сергєєв

6924
Помер відомий режисер, колишній директор  «Ленфільму» Віктор Сергєєв

У понеділок, 20 листопада, у Москві після важкої і тривалої хвороби у віці 68 років помер кінорежисер Віктор Сергєєв. Про це повідомив один із близьких друзів покійного.

Віктор Анатолійович Сергєєв народився в 1938 році, закінчив Ленінградський університет (юридичний факультет) і Ленінградський інститут культури (режисерський факультет). Починав працювати помічником режисера і другим режисером на кіностудії "Білорусьфільм", потім перейшов на "Ленфільм".

У 1966 році Сергєєв виступив сценаристом документального фільму "Піт", не дозволеного до показу. У 1982-про разом з Жаком Требута зняв телефільм "Життя Берліоза".

"Скарб", дебютний повнометражний телефільм, де Сергєєв виступив як головний режисер, з’явився в 1988 році. За ним пішли кінострічки "Кат" (1990), "Геній" (з Олександром Абдуловым у головній ролі - 1991), "Дивні чоловіки Семенової Катерини" (1992), "Гріх. Історія пристрасті" (1993), "Любов, передвістя печалі" (1994), "Шизофренія" (1997).

Між 1997 і 2003 роками Сергєєв очолював кіностудію "Ленфільм". У ці ж роки почав працювати продюсером: при його участі з’явилися такі картини, як "Американка" Дмитра Месхієва, "Молох" і "Телець" Олександра Сокурова. Брав участь у створенні серіалів "Небо і земля", "Бандитський Петербург".

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
net
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6924
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду