Рішення суду про скасування обов'язкового україномовного дублювання кіно є безпрецедентним - Ліховий

16 Листопада 2006
3748
16 Листопада 2006
13:12

Рішення суду про скасування обов'язкового україномовного дублювання кіно є безпрецедентним - Ліховий

3748
Рішення суду про скасування обов'язкового україномовного дублювання кіно є безпрецедентним - Ліховий

Екс-міністр культури та туризму Ігор Ліховий вважає безпрецедентним рішення суду про скасування вимоги субтитрування та дублювання українських фільмів.

"На жаль, Кабінет міністрів, відповідач у цій справі, поводиться, наче на виборах. Його поведінка зіставна з поведінкою відомого адвоката Василя Стуса, завдяки якому Стусу ще додали тюремного строку", - сказав Ліховій в інтерв’ю УНІАН.

"Тож і Кабмін поводився так, щоб задовольнити позивача. Позивач і відповідач задоволені. Чого не скажеш, про десятки мільйонів громадян України, чиї права обмежено таким безпрецедентним для сучасної Європи рішенням суду", - додав він.

Ліховій також зазначив, що Кабмін Віктора Януковича не вважає пріоритетним розвиток української мови.

"Чого чекати від Кабінету міністрів, члени якого поміж собою говорять не українською? Кабмін тут діє у світлі обіцянок північному сусідові, який панує в інформаційному просторі... Коли нам кажуть, що при дубляжі російських фільмів на українську “искажается жестикулиция”, то мені смішно. Весь світ дублює іншомовні фільми!", - сказав він.

На питання, які ініціативи віце-прем’єра Дмитра Табачника він підтримує, екс-міністр відповів:

"А ви самі б не могли назвати мені якісь ініціативи Табачника за цей короткий час? Я чув цю фразу – що нам, мовляв, не слід відмовлятися від російськомовної української культурної спадщини. Але насправді я не знаю, що стоїть за цією фразою. Оскільки міністерство культури має бюджетну програму, якою передбачало задоволення культурних потреб національних меншин в Україні. Це завжди було складником української культури".

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3748
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду