Сьогодні розпочнинає мовлення англомовна версія каналу "Аль-Джазіра"

15 Листопада 2006
3125
15 Листопада 2006
12:04

Сьогодні розпочнинає мовлення англомовна версія каналу "Аль-Джазіра"

3125
Сьогодні розпочнинає мовлення англомовна версія каналу "Аль-Джазіра"

Сьогодні розпочне мовлення новий Катарський телеканал "Аль-Джазіра Інтернешнл". Цей англомовний канал складатимуть передусім оперативні випуски новин та огляди поточних подій у світі. 
Він розраховує охопити аудиторію країн Європи та Північної Америки - 80 мільйонів помешкань. Своїм завданням канал бачить зруйнувати монополію на інформацію і необ'єктивність західних мас-медіа та доносити інформацію із тих регіонів, про які мало повідомляють інші світові мас-медіа. Визнання до телеканалу Аль-Джазіра  прийшло під час висвітлення воєнних дій в Афганістані, в Іраку, подій на Близькому Сході.  Його діяльність викликає невдовлення адміністрації США. Були випадки, коли американські високопосадовці дзвонили уряду Катару з вимогою змінити редакційну політику Аль-Джазіри. Журналістів Аль-Джазіру не впускає до себе Саудівська Аравія. І нещодавно Туніс відкликав свого посла на знак протесту проти показу інтерв'ю із місцевим опозиціонером.

Сью Філіпс, кервіник бюро "Аль-Джазіри" в Лондоні: "Ми хочемо інформувати людей про події, які відбуваються у нашому регіоні. Хочемо, щоб люди чули не лише негативні аспекти, а й дізналися про позитивні сторони. Це буде наша відповідь заходу, який однобоко оцінює події. Ми даватимемо усю інформацію про події з півдня до півночі, які нині ніким не висвітлюються." 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3125
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду