detector.media
15.11.2006 12:04
Сьогодні розпочнинає мовлення англомовна версія каналу "Аль-Джазіра"

Сьогодні розпочне мовлення новий Катарський телеканал "Аль-Джазіра Інтернешнл". Цей англомовний канал складатимуть передусім оперативні випуски новин та огляди поточних подій у світі. 
Він розраховує охопити аудиторію країн Європи та Північної Америки - 80 мільйонів помешкань. Своїм завданням канал бачить зруйнувати монополію на інформацію і необ'єктивність західних мас-медіа та доносити інформацію із тих регіонів, про які мало повідомляють інші світові мас-медіа. Визнання до телеканалу Аль-Джазіра  прийшло під час висвітлення воєнних дій в Афганістані, в Іраку, подій на Близькому Сході.  Його діяльність викликає невдовлення адміністрації США. Були випадки, коли американські високопосадовці дзвонили уряду Катару з вимогою змінити редакційну політику Аль-Джазіри. Журналістів Аль-Джазіру не впускає до себе Саудівська Аравія. І нещодавно Туніс відкликав свого посла на знак протесту проти показу інтерв'ю із місцевим опозиціонером.

Сью Філіпс, кервіник бюро "Аль-Джазіри" в Лондоні: "Ми хочемо інформувати людей про події, які відбуваються у нашому регіоні. Хочемо, щоб люди чули не лише негативні аспекти, а й дізналися про позитивні сторони. Це буде наша відповідь заходу, який однобоко оцінює події. Ми даватимемо усю інформацію про події з півдня до півночі, які нині ніким не висвітлюються." 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY