Шиїти хочуть перетворити страту Саддама Хусейна на телешоу

7 Листопада 2006
1685
7 Листопада 2006
15:41

Шиїти хочуть перетворити страту Саддама Хусейна на телешоу

1685
Шиїти хочуть перетворити страту Саддама Хусейна на телешоу

Іракські шиїти вимагають, щоб страту Саддама Хусейна було показано по телебаченню.

Вони вважають, що повішення повинно відбутися на площі Фірдус у присутності членів родин тих, хто був знищений за його наказом. "Ми наполягаємо на публічній страті, - заявив 31-літній житель Багдада Салам Махамад. - Якщо повішення буде таємним, ми будемо протестувати і вимагати відставки уряду".

Разом з тим деякі шиїти вважають, що поруч із Саддамом повинен висіти президент США Джордж Буш. "Ми сподіваємося, що він буде засуджений так само, як Саддам, за всі ті руйнування і лиха, що він приніс Іраку", - заявив 33-літній учитель Раад Сахді.

Інші шиїти побоюються, що пряма телетрансляція страти Саддама Хусейна спровокує новий виток міжконфесійних сутичок в Іраку і перетворить колишнього диктатора в мученика.

Зі своєї сторони, як повідомила The Times довірена особа прем’єр-міністра Іраку Нурі аль-Маліки депутат іракського парламенту Хаїдер аль-Абаді, влада планує провести страту Саддама Хусейна в одній з іракських в’язниць у присутності членів уряду і громадян, чиї рідні стали жертвами репресій.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
net
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1685
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду