detector.media
07.11.2006 15:41
Шиїти хочуть перетворити страту Саддама Хусейна на телешоу

Іракські шиїти вимагають, щоб страту Саддама Хусейна було показано по телебаченню.

Вони вважають, що повішення повинно відбутися на площі Фірдус у присутності членів родин тих, хто був знищений за його наказом. "Ми наполягаємо на публічній страті, - заявив 31-літній житель Багдада Салам Махамад. - Якщо повішення буде таємним, ми будемо протестувати і вимагати відставки уряду".

Разом з тим деякі шиїти вважають, що поруч із Саддамом повинен висіти президент США Джордж Буш. "Ми сподіваємося, що він буде засуджений так само, як Саддам, за всі ті руйнування і лиха, що він приніс Іраку", - заявив 33-літній учитель Раад Сахді.

Інші шиїти побоюються, що пряма телетрансляція страти Саддама Хусейна спровокує новий виток міжконфесійних сутичок в Іраку і перетворить колишнього диктатора в мученика.

Зі своєї сторони, як повідомила The Times довірена особа прем’єр-міністра Іраку Нурі аль-Маліки депутат іракського парламенту Хаїдер аль-Абаді, влада планує провести страту Саддама Хусейна в одній з іракських в’язниць у присутності членів уряду і громадян, чиї рідні стали жертвами репресій.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY