Пістолет, з якого застрелили Політковську, має "багату історію"

3 Листопада 2006
2923
3 Листопада 2006
11:09

Пістолет, з якого застрелили Політковську, має "багату історію"

2923
Пістолет, з якого застрелили Політковську, має "багату історію"

Оперативники, що займаються розслідуванням вбивства оглядача "Новой газеты" Ганни Політковської, вийшли на слід ймовірного вбивці. Можливого кілера видав кинутий на місці злочину пістолет Макарова.


Досі слідство з гучного вбивства журналістки знаходилося в деякій неясності. Аналіз телефонних переговорів у районі і перегляд записів, зроблених камерами відеоспостереження в під’їзді будинку Політковської і в найближчих магазинах, нічого не дали. І лише недавно в руках оперативників виявилася справді серйозна зачіпка.

Новий виток у розслідуванні вбивства Політковської, як говорять у правоохоронних органах, почався після того, як з’явилися результати балістичної експертизи пістолета Макарова, кинутого на місці злочину.

"Вбивця, схоже, не був професіоналом. Не було купчастості в його стрілянині. Плюс до всього він невцілив на відстані одного-двох метрів, і одна з куль потрапила в стінку ліфта", - розповіли оперативники.

Результати балістичної експертизи показали, що пістолет, з якого застрелили Ганну Політковську, раніше належав бійцеві одного з етнічних злочинних угруповань Москви і має "багату історію".

"Під час перестрілки між членами цього угруповання і бандитами з півночі Москви, які поділяли в середині 1990-х один з ринків столиці, з цього пістолета було вбито одного з бійців "жителів півночі". Зараз перевіряється вся картотека минулих років, і цілком можливо, що це не єдиний епізод, пов’язаний з даним пістолетом. Звичайно бандити свою зброяю на місці злочину не кидають, це трапляється лише у виняткових випадках. Таких, як гучне вбивство відомої журналістки, наприклад", - розповіли в міліції.

Оперативники розраховують, що залишений на місці злочину ПМ зможе вивести їх на слід виконавця.

"Є інформація, що пістолет, з якого стріляли в Ганну Політковську, належав "підлеглому" одного з лідерів етнічної діаспори, - пояснюють співробітники правоохоронних органів. - Зараз працівники МУРу, де організований штаб з розкриття вбивства журналістки, намагаються відстежити, через кого ПМ міг потрапити у руки вбивці".

Нагадаємо, Політковську вбили в день народження президента Путіна 7 жовтня. Невідомий злочинець чотири рази вистрілив у журналістку в під’їзді її будинку. Вбивство, ймовірно, пов’язано з прем’єром Чечні Рамзаном Кадировим, якого Політковська різко критикувала у своїх статтях. Або з тими, хто хотів його підставити. Однак слідство вважає, що Політковській могли помститися інші. Розслідуючи злочини військових у Чечні, журналістка домоглася для одного з офіцерів нижньовартівьского УВС 11-літнього терміну, двоє інших виявилися в міжнародному розшуку, а ще шість - під підозрою

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
net
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2923
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду