У Криму намагались роздути «карикатурний скандал»

27 Жовтня 2006
10629
27 Жовтня 2006
19:57

У Криму намагались роздути «карикатурний скандал»

10629
У Криму намагались роздути «карикатурний скандал»

Після нещодавніх гастролей в Автономній республіці Крим російського православного діяча, проповідника та місіонера Андрія Кураєва у кримській газеті «Голос Крыма» з'явився публіцистичний матеріал, що містив критику провокаційних антиукраїнських та антиісламських висловів, що неодноразово лунали на лекціях московського гостя.

 

Публікація, що являла собою власну думку автора, обурила російське інформаційне агентство «Новый регион», що діє в Криму, відоме своєю проросійською і антиукраїнською позицією. Власне, обурення викликала карикатура, що ілюструвала публікацію. На цій карикатурі був зображений бородатий чоловік із кастетом у руці, з-під одягу якого стирчав хвіст.

 

«Новый регион» розповсюдив інформацію про карикатуру, надавши їй відтінку розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі: «В крымскотатарской прессе появилась карикатура на православного священника: он изображен в еврейской ермолке, с кастетом в руке и с дьявольским хвостом. Карикатура опубликована к статье о визите известного богослова диакона Кураева в Крым». Агентство відразу провело паралель із скандалом, що вибухнув після публікації в данських газетах карикатур на пророка Мухаммеда.

 

Представники газети відкидають звинувачення і заперечують подібність зображеного на малюнку священика та Андрія Кураєва.


Газета «Голос Крыма» є незалежним кримськотатарським виданням, що має загальнодержавний статус. «Новый регион» - медійна організація широкого профілю, одним із офіційних напрямків діяльності якої є «антикризовий піар».

 

Майдан

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10629
Читайте також
07.03.2008 08:23
Неля Сухачева
для «Детектор медіа»
16 122
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду