Поосольство Німеччини в Україні оголошує програму стипендій для журналістів

25 Жовтня 2006
8149
25 Жовтня 2006
12:32

Поосольство Німеччини в Україні оголошує програму стипендій для журналістів

8149
Поосольство Німеччини в Україні оголошує програму стипендій для журналістів
Програма розпочинається у жовтні 2007 та закінчується у липні 2008 року. Заявки на участь у проекті можуть подавати як журналісти, які постійно працюють у певній редакції, так і журналісти, які не мають постійного місця роботи, але мають багаторічний журналістський досвід.

Важливою вимогою для участі у програмі є надання наукового журналістського проекту, який має надалі розроблятися у Берліні. Необхідне також письмове підтвердження хороших знань німецької мови (сертифікати Гете-Інституту, Німецької академічної служби обмінів).

Пропонуються наступні стипендії:

Стипендії для молодих журналістів

Стипендії розраховані на журналісток та журналістів з Центральної та Східної Європи з досвідом роботи біля 5 років. Стипендії для молодих журналістів передбачають місячну дотацію у розмірі 1025 євро та розраховані на десять місяців.

Стандартні стипендії

Стипендії передбачають місячну дотацію у розмірі 1.100 – 1.500 євро (в залежності від досвіду роботи, який повинен складати щонайменше 5 років) та розраховані на десять місяців. Одна із програм, яку підтримує Берлінський парламент, розрахована на одного з особливо видатних журналістів або журналісток-представника однієї з країн-союзників Другої світової війни (країни СНД, Франція, Великобританія, США) і дотована стипендією у розмірі 1.300 євро. Для участі у конкурсі необхідно поряд з представленням точного опису предмету досліджень надати ще й науковий відгук (бажано німецькою).

Програма Європейських стипендій для журналістів (EJF) у коледжі журналістики Вільного університету міста Берлін отримала визнання на європейському рівні. Для європейської єдності, особливо для зближення Східної та Західної Європи буде також і в майбутньому важливо, щоб журналісти мали змогу компетентно розповідати про країн-сусідів, мали міжнародні контакти та уявлення про образ мислення інших народів і культур. Створити передумови для цього – ось мета програми Європейських стипендій для журналістів (EJF).

Програму підтримують фонди та підприємства у співпраці з Вільним університетом міста Берлін. Серед авторів проекту можна назвати Фонд FAZIT (Франкфуртер Альгемайне Цайтунг), Фонд Ганіеля, а також Фонд Прессе-Гаус NRZ. Участь у проекті беруть також чотири політичних фонди – Фонд Фрідріха Еберта, Фонд Ганса Зайделя, Фонд Генріха Беля та Фонд Конрада Аденауера.

Кінцевий термін подачі документів: 15 грудня 2006 р.

Подальша інформація про програму та інформація щодо пакету документів, необхідного для участі у програмі:

Telefon: +49 / 30 / 8385-33 15
Telefax: +49 / 30 / 8385-33 05
Europäische Journalisten-Fellowships
Journalisten-Kolleg
Freie Universität
Otto-von-Simson-Str. 3D - 14195
Лист до організаторів програми

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8149
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду