detector.media
25.10.2006 12:32
Поосольство Німеччини в Україні оголошує програму стипендій для журналістів
Програма розпочинається у жовтні 2007 та закінчується у липні 2008 року. Заявки на участь у проекті можуть подавати як журналісти, які постійно працюють у певній редакції, так і журналісти, які не мають постійного місця роботи, але мають багаторічний журналістський досвід.

Важливою вимогою для участі у програмі є надання наукового журналістського проекту, який має надалі розроблятися у Берліні. Необхідне також письмове підтвердження хороших знань німецької мови (сертифікати Гете-Інституту, Німецької академічної служби обмінів).

Пропонуються наступні стипендії:

Стипендії для молодих журналістів

Стипендії розраховані на журналісток та журналістів з Центральної та Східної Європи з досвідом роботи біля 5 років. Стипендії для молодих журналістів передбачають місячну дотацію у розмірі 1025 євро та розраховані на десять місяців.

Стандартні стипендії

Стипендії передбачають місячну дотацію у розмірі 1.100 – 1.500 євро (в залежності від досвіду роботи, який повинен складати щонайменше 5 років) та розраховані на десять місяців. Одна із програм, яку підтримує Берлінський парламент, розрахована на одного з особливо видатних журналістів або журналісток-представника однієї з країн-союзників Другої світової війни (країни СНД, Франція, Великобританія, США) і дотована стипендією у розмірі 1.300 євро. Для участі у конкурсі необхідно поряд з представленням точного опису предмету досліджень надати ще й науковий відгук (бажано німецькою).

Програма Європейських стипендій для журналістів (EJF) у коледжі журналістики Вільного університету міста Берлін отримала визнання на європейському рівні. Для європейської єдності, особливо для зближення Східної та Західної Європи буде також і в майбутньому важливо, щоб журналісти мали змогу компетентно розповідати про країн-сусідів, мали міжнародні контакти та уявлення про образ мислення інших народів і культур. Створити передумови для цього – ось мета програми Європейських стипендій для журналістів (EJF).

Програму підтримують фонди та підприємства у співпраці з Вільним університетом міста Берлін. Серед авторів проекту можна назвати Фонд FAZIT (Франкфуртер Альгемайне Цайтунг), Фонд Ганіеля, а також Фонд Прессе-Гаус NRZ. Участь у проекті беруть також чотири політичних фонди – Фонд Фрідріха Еберта, Фонд Ганса Зайделя, Фонд Генріха Беля та Фонд Конрада Аденауера.

Кінцевий термін подачі документів: 15 грудня 2006 р.

Подальша інформація про програму та інформація щодо пакету документів, необхідного для участі у програмі:

Telefon: +49 / 30 / 8385-33 15
Telefax: +49 / 30 / 8385-33 05
Europäische Journalisten-Fellowships
Journalisten-Kolleg
Freie Universität
Otto-von-Simson-Str. 3D - 14195
Лист до організаторів програми

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY