«Коммерсантъ» отримав сенсаційну інформацію про умови постачання російського газу по 130 доларів з українського джерела

23 Жовтня 2006
16357
23 Жовтня 2006
09:19

«Коммерсантъ» отримав сенсаційну інформацію про умови постачання російського газу по 130 доларів з українського джерела

16357
 «Коммерсантъ» отримав сенсаційну інформацію про умови постачання російського газу по 130 доларів з українського джерела

Інформацію про поступки, яких вимагає російська сторона від української в обмін на постачання газу за ціною 130 доларів за тисячу кубометрів, газета «Коммерсантъ-Украина» отримала від високопоставленого українського джерела. Про це «Детектор медіа» повідомив генеральний директор російського Видавничого Дому «Коммерсантъ» Андрій Васильєв.

 

Нагадаємо, у матеріалі, опублікованому газетою «Коммерсантъ-Украина» на минулому тижні, перелічені як економічні (збереження схеми за участю «Росукренерго», закупівля Україною туркменського газу лише за російським посередництвом тощо), так і суто політичні (продовження договору щодо перебування Чорноморського флоту Росії в Севастополі після 2017 року, якнайскоріше проведення референдуму щодо вступу до НАТО тощо). Газета посилалась на низку джерел, близьких до переговорного процесу.

 

«Это была утечка из украинских источников. Источник будь здоров, я вам скажу!» - сказав Андрій Васильєв, відповідаючи на запитання «ТК» щодо джерела інформації. Те, що інформація потрапила до ЗМІ не з російських, а саме з українських джерел, Васильєв пояснює відкритістю українських політиків до журналістів. «Украинские политики более живые, - пояснив він. – Российские уже знают, что ни с кем ни о чем нельзя разговаривать. А в Украине политики еще говорят с журналистами. Сдав нам эту информацию, источник не сделал никому выгоды».

 

Повне інтервю з Андрієм Васильєвим буде опубліковане «Детектор медіаю» найближчим часом.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16357
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду