На Закарпатті розпочався VІІІ Міжнародний фестиваль теле- і радіопрограм для нацменшин «Мій рідний край»

19 Жовтня 2006
11403
19 Жовтня 2006
16:02

На Закарпатті розпочався VІІІ Міжнародний фестиваль теле- і радіопрограм для нацменшин «Мій рідний край»

11403
На Закарпатті розпочався VІІІ Міжнародний фестиваль теле- і радіопрограм для нацменшин «Мій рідний край»

19 жовтня на Закарпатті розпочався чотириденний VІІІ Міжнародний фестиваль телевізійних і радіопрограм для національних меншин «Мій рідний край». Він проходить на базі відпочинку «Воєводино» в околиці села Туря Пасіка Великоберезнянського району. У ньому беруть участь 120 осіб (близько 90 телефільмів та 60 радіопрограм) з України, Румунії, Сербії, Угорщини, Словаччини, Австрії, Чехії та Польщі. Про це повідомив власкор ЗІКу.

«Фестиваль цікавий не лише тим, що ми можемо переглянути кілька фільмів, – зазначила під час прес-конференції 18 жовтня голова тележурі, головний спеціаліст АТ «Угорське телебачення» м. Будапешт (Угорщина) Естер Бронемісса, – нас цікавлять думки журналістів».

Серед конкурсних робіт домінують портрети. Є фільми, де проблеми нацменшин розкриваються через долю конкретної людини. Під час оцінювання робіт, перевагу надають аналітичним матеріалам, де є нестандартні рішення.

Хоча журі й переглянуло всі представлені на конкурс матеріали, проте переможців називати ще не беруться. По-перше, щоб зберегти інтригу, а по-друге, як стверджують судді, «роботи можуть донести в останні дні, тому ще все може змінитись».

За словами представників журі, вони були приємно здивовані роботами авторів з областей, зокрема Рівненської та Житомирської, натомість такі великі міста як Київ і Донецьк – не запропонували нічого нового. Закарпаття ж судді міжнародного фестивалю назвали взірцем для інших у питанні розв’язання проблем національних меншин.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11403
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду