detector.media
19.10.2006 16:02
На Закарпатті розпочався VІІІ Міжнародний фестиваль теле- і радіопрограм для нацменшин «Мій рідний край»

19 жовтня на Закарпатті розпочався чотириденний VІІІ Міжнародний фестиваль телевізійних і радіопрограм для національних меншин «Мій рідний край». Він проходить на базі відпочинку «Воєводино» в околиці села Туря Пасіка Великоберезнянського району. У ньому беруть участь 120 осіб (близько 90 телефільмів та 60 радіопрограм) з України, Румунії, Сербії, Угорщини, Словаччини, Австрії, Чехії та Польщі. Про це повідомив власкор ЗІКу.

«Фестиваль цікавий не лише тим, що ми можемо переглянути кілька фільмів, – зазначила під час прес-конференції 18 жовтня голова тележурі, головний спеціаліст АТ «Угорське телебачення» м. Будапешт (Угорщина) Естер Бронемісса, – нас цікавлять думки журналістів».

Серед конкурсних робіт домінують портрети. Є фільми, де проблеми нацменшин розкриваються через долю конкретної людини. Під час оцінювання робіт, перевагу надають аналітичним матеріалам, де є нестандартні рішення.

Хоча журі й переглянуло всі представлені на конкурс матеріали, проте переможців називати ще не беруться. По-перше, щоб зберегти інтригу, а по-друге, як стверджують судді, «роботи можуть донести в останні дні, тому ще все може змінитись».

За словами представників журі, вони були приємно здивовані роботами авторів з областей, зокрема Рівненської та Житомирської, натомість такі великі міста як Київ і Донецьк – не запропонували нічого нового. Закарпаття ж судді міжнародного фестивалю назвали взірцем для інших у питанні розв’язання проблем національних меншин.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY