Василь Базів оскаржить своє звільнення в суді і обіцяє розповісти всю правду про темники

12 Жовтня 2006
3079
12 Жовтня 2006
15:52

Василь Базів оскаржить своє звільнення в суді і обіцяє розповісти всю правду про темники

3079
Василь Базів оскаржить своє звільнення в суді і обіцяє розповісти всю правду про темники
Василь Базів, який протягом останнього тижня пережив призначення на посаду радника голови Секретаріату Президента та звільнення з цієї посади, дав інтерв'ю інформаційній агенції УНІАН. Зокрема, на прохання прокоментувати своє звільнення, яке відбулось начебто під тиском медійної спільноти, він заявив наступне:

"Я не надто уважно стежив за інформаційним простором у ці дні. І, можливо, справді десь у пресі лунали не дуже сприятливі оцінки. Може, виявили, що я двічі був засуджений, чи з’ясувалося, що я співпрацюю з іноземними розвідками. І за три дні щодо мене потрібно було прийняти екстрене рішення. Причини тільки такого порядку могли викликати таке миттєве звільнення. Так ось, я вас запевняю, що в тюрмі я не сидів і на іноземні розвідки не працював."

Він також детально розповів про ті завдання, які ставились перед ним Віктором Балогою. Про своє звільнення Базів дізнався з теленовин:

"У понеділок я працював над цією статтею у “Нью-Йорк Таймс”, вона була готова, і мені навіть подобалася. А потім, знаєте, як чоловік, коли попрацює й отримає якесь задоволення, – пішов собі, увімкнув ввечері новини налив п’ятдесят грамів вечірнього віскі. Включаю, а там кажуть, що Базіва звільнено.

Чому? “Група журналістів” прийняла рішення, яке Балога виконав."

Він також заявив, що збирається позиватись, оскільки вважає своє звільнення з посади радника голоси СП незаконним:

"На другий день я зателефонував у відділ кадрів Секретаріату. Поцікавився, на якій підставі і за якою статтею мене звільнено. А дівчата сказали прямим текстом, що “ви ж за власним бажанням” звільнилися, розпорядження написане. Я запитую: за чиїм власним бажанням? За вашим, відповідають, керівництво сказало, що з вами все погоджено, ви за власним бажанням звільнені. А я запитую: а часом там за розпорядженням моя заява не підколота? Сказали, що принесуть, але ще нема.

Так що зустрінемося в суді, а потім – на Банковій. Є трудове законодавство, є Конституція, є честь та гідність людини. Я маленький, такий малесенький українець, яким керує один-єдиний великий українець, посланий з Небес. Месія. І Месія взяв і отак ось переступив через маленького українця, переступив через Конституцію, через права людини. І одне з цих прав – це право на працю."

Також Василь Базів заперечив свою причетність до створення темників, однак пообіцяв незабаром розповісти про них правду на прес-конференції. На думку Базіва, відповідальність за виконання темників повинні нести також журналісти, які не чинили їм опору.

Інтерв'ю Василя Базіва інформаційній агенції УНІАН

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3079
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду