Суд оголосив вирок обвинуваченому в нападі на експрацівника Адміністрації президента

Суд оголосив вирок обвинуваченому в нападі на експрацівника Адміністрації президента

22 Січня 2021
2049

Суд оголосив вирок обвинуваченому в нападі на експрацівника Адміністрації президента

2049
Матеріали щодо співучасника виділили в окреме провадження, досудове розслідування у якому триває.
Суд оголосив вирок обвинуваченому в нападі на експрацівника Адміністрації президента
Суд оголосив вирок обвинуваченому в нападі на експрацівника Адміністрації президента

Шевченківський районний суд Києва визнавав винним та засудив до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна громадянина Вірменії, обвинуваченого в розбійному нападі на колишнього працівника Адміністрації президента Олександра Бухтатого, якого знайшли мертвим 14 березня 2019 року. Про це 21 січня 2021 року повідомила Київська міська прокуратура.  

«Обвинувачений разом зі спільником зустріли потерпілого на вулиці та вчинили розбійний напад, завдавши чоловіку не менше чотирьох ударів в область голови. Наступного дня тіло чоловіка знайшли місцеві мешканці. Загиблим виявився співробітник Адміністрації Президента України. У ході слідства правоохоронцям вдалося встановити та затримати одного з нападників», – йдеться в повідомленні.

Обвинуваченого визнали винним за ч. 2 ст. 187 (розбій вчинений за попередньою змовою групою осіб, або особою, яка раніше вчинила розбій або бандитизм) КК України. Свою вину він частково визнав.

Прокуратура повідомила, що матеріали щодо співучасника виділили в окреме кримінальне провадження, досудове розслідування у якому триває.

Нагадаємо, 14 березня 2019 року зранку в Києві знайшли мертвим головного консультанта Головного департаменту інформаційної політики Адміністрації президента України Петра Порошенка Олександра Бухтатого. Попередня причина смерті - хронічна ішемічна хвороба серця. За даними слідства, нападники завдали Олександру Бухтатому не менше чотирьох ударів по голові, через що той упав на землю. Після цього забрали його мобільний телефон та банківську картку і втекли.

За фактом нападу і загибелі Олександра Бухтатого слідчі поліції 15 березня оголосили підозру 25-річному громадянину Республіки Вірменія. Того ж дня суд задовольнив клопотання київської прокуратури та заарештував підозрюваного на 60 діб

Наприкінці жовтня того ж року Київська місцева прокуратура № 10 скерувала до суду обвинувальний акт щодо громадянина Республіки Вірменія

3 грудня 2020 року прокурор попросив Шевченківський районний суд Києва на 9 років ув’язнити громадянина Вірменії, обвинуваченого в нападі на Олександра Бухтатого.

На фото Олександр Бухтатий

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2049
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду