Зоряні танці та пісні підкорюють ефір

11 Жовтня 2006
8885
11 Жовтня 2006
15:00

Зоряні танці та пісні підкорюють ефір

8885
Зоряні танці та пісні підкорюють ефір

На початку жовтня на українському телебаченні почався вихід відразу двох популярних зарубіжних форматів: «Звездный дуэт» (оригінальний формат Stars On Stage від компанії Zodiak Television) і «Танці з зірками» (формат Strictly Come Dancing від Бі-Бі-Сі).

 

Вихід цих шоу підтверджує світову тенденцію популярності форматів, у яких національні зірки співають, танцюють, катаються на ковзанах тощо. У Росії зірки вже «відтанцювали» у минулому сезоні на каналі «Россия», а цієї осені встали на ковзани: цей самий канал показує програму «Танцы на льду», рейтинг якої 24 вересня 2006 року становив 11,1%, а частка – 35,6%. Цікаво відзначити, що на «Первом канале» виходить дуже схожий формат «Звезды на льду», рейтинг якого 23 вересня 2006 року становив 9,9%, а частка – 30,7%.

 

Рейтинг прем'єрного показу «Звездного дуэта» на «Інтері» становив 7,5%, а частка – 27,4%.

 

Цікаво відзначити, що Strictly Come Dancing нещодавно приніс великий успіх американському каналу АВС. Американська версія танцювального телевізійного шоу від ВВС забезпечила каналу лідерство у прайм-таймі вівторка, зібравши аудиторію в 20 мільйонів глядачів. Це найвищий показник аудиторії каналу з моменту трансляції в травні 2006 року фіналу шоу American Idol, який дивились 36 мільйонів глядачів.

 

Це вже третій сезон «танців», причому у другому сезоні формат також бив рекорди, зібравши аудиторію 17,5 млн. А на британському Бі-Бі-Сі шоу виходить уже четвертий сезон поспіль, забезпечуючи стабільно високі рейтинги.

 

У Білорусі вирішили створити відповідь популярним форматам під назвою «Цирк со звездами», де популярні люди Білорусі під керівництвом найкращих майстрів національного цирку протягом двох місяців навчатимуться цирковому мистецтву і щотижня демонструватимуть свої вміння. Повідомлення про створення «циркового» формату за участю зірок з'явилось уже й щодо російського ТБ.

Media Resources Management

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8885
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду