detector.media
11.10.2006 15:00
Зоряні танці та пісні підкорюють ефір

На початку жовтня на українському телебаченні почався вихід відразу двох популярних зарубіжних форматів: «Звездный дуэт» (оригінальний формат Stars On Stage від компанії Zodiak Television) і «Танці з зірками» (формат Strictly Come Dancing від Бі-Бі-Сі).

 

Вихід цих шоу підтверджує світову тенденцію популярності форматів, у яких національні зірки співають, танцюють, катаються на ковзанах тощо. У Росії зірки вже «відтанцювали» у минулому сезоні на каналі «Россия», а цієї осені встали на ковзани: цей самий канал показує програму «Танцы на льду», рейтинг якої 24 вересня 2006 року становив 11,1%, а частка – 35,6%. Цікаво відзначити, що на «Первом канале» виходить дуже схожий формат «Звезды на льду», рейтинг якого 23 вересня 2006 року становив 9,9%, а частка – 30,7%.

 

Рейтинг прем'єрного показу «Звездного дуэта» на «Інтері» становив 7,5%, а частка – 27,4%.

 

Цікаво відзначити, що Strictly Come Dancing нещодавно приніс великий успіх американському каналу АВС. Американська версія танцювального телевізійного шоу від ВВС забезпечила каналу лідерство у прайм-таймі вівторка, зібравши аудиторію в 20 мільйонів глядачів. Це найвищий показник аудиторії каналу з моменту трансляції в травні 2006 року фіналу шоу American Idol, який дивились 36 мільйонів глядачів.

 

Це вже третій сезон «танців», причому у другому сезоні формат також бив рекорди, зібравши аудиторію 17,5 млн. А на британському Бі-Бі-Сі шоу виходить уже четвертий сезон поспіль, забезпечуючи стабільно високі рейтинги.

 

У Білорусі вирішили створити відповідь популярним форматам під назвою «Цирк со звездами», де популярні люди Білорусі під керівництвом найкращих майстрів національного цирку протягом двох місяців навчатимуться цирковому мистецтву і щотижня демонструватимуть свої вміння. Повідомлення про створення «циркового» формату за участю зірок з'явилось уже й щодо російського ТБ.

Media Resources Management

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY