Депутат російської Держдуми оголосив винагороду в 25 мільйонів рублів за вбивць Політковської

9 Жовтня 2006
3153
9 Жовтня 2006
13:47

Депутат російської Держдуми оголосив винагороду в 25 мільйонів рублів за вбивць Політковської

3153
Депутат російської Держдуми оголосив винагороду в 25 мільйонів рублів за вбивць Політковської

Один зі співвласників "Новой газеты", депутат Держдуми РФ Олександр Лєбєдєв, оголосив винагороду в 25 мільйонів рублів за інформацію про замовників і виконавців вбивства журналістки цього видання Ганни Політковської.

Про це в неділю в ефірі радіостанції "Эхо Москвы" оголосив головний редактор "Новой газеты" Дмитро Муратов.

Раніше в неділю журналісти "Новой газеты" заявили, що почали власне розслідування вбивства Ганни Політковської. "Ми можемо добути інформації більше, ніж слідчі органи, у нас є певні виходи на інформаційні джерела", - заявив заступник головного редактора видання Олег Хлєбніков, додавши, що певна інформація по вбивству журналістки у них вже є.

Основною версією слідчі вважають вбивство, пов`язане з професійною діяльністю Політковської. Відомо, що Ганна Політковська займалася журналістськими розслідуваннями діяльності правоохоронних органів і федеральних сил у Чечні. Розглядається також побутова версія вбивства.

Прокуратура Москви порушила кримінальну справу за фактом вбивства за статтею 105, частина друга УК РФ ("Вбивство особи або його близьких у зв`язку зі здійсненням даною особою службової діяльності або виконанням громадського обов`язку").

Ганна Політковська була вбита у суботу. На місці злочину в під`їзді її будинку виявлено чотири гільзи і пістолет Макарова. У розпорядженні правоохоронних органів є відеозапис камери спостереження, встановленої на під`їзді будинку Політковської. Вже був складений фоторобот злочинця. Розслідування узяв під особистий контроль генпрокурор РФ Юрій Чайка.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3153
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду