12 жовтня 2006 р. о 17:00 год. в приміщенні "Ґете-Інституту в Україні" відбудеться прес-конференція директора Міжнародного Благодійного Фонду "ЕЙДОС" Катрін Зінгер-Захарьєвої

6 Жовтня 2006
10500
6 Жовтня 2006
17:17

12 жовтня 2006 р. о 17:00 год. в приміщенні "Ґете-Інституту в Україні" відбудеться прес-конференція директора Міжнародного Благодійного Фонду "ЕЙДОС" Катрін Зінгер-Захарьєвої

10500
12 жовтня 2006 р. о 17:00 год. в приміщенні "Ґете-Інституту в Україні" відбудеться прес-конференція директора Міжнародного Благодійного Фонду "ЕЙДОС" Катрін Зінгер-Захарьєвої

12 жовтня 2006 р. о 17:00 год. в актовому залі Німецького культурного центру "Ґете-Інститут в Україні" (вул.Волоська, 12/4) відбудеться прес-конференція з нагоди відкриття циклу освітньо-практичних семінарів "Європейські стандарти в журналістиці".

Як говориться в інформаційному повідомленні Ґете-Інституту, позитивний досвід проведення подібного заходу у квітні 2006 року відкрив нові можливості для досягнення основної мети – обговорення найактуальніших проблем в становленні сучасної української журналістики, обмін досвідом та пошук ефективних форм наслідування кращих європейських зразків в журналістиці.

МБФ "ЕЙДОС" планує організацію чотирьох практично орієнтованих семінарів для журналістів, які працюють в сфері культури та для студентів старших курсів гуманітарних і мистецьких ВНЗ за участю провідних українських та західних фахівців в галузі журналістики, а також митців, теоретиків, вчених та художніх критиків.

Програма закінчується в травні 2007 року проведенням двох "Круглих столів" для головних редакторів провідних вітчизняних ЗМІ, які формують стратегічну політику українських ЗМІ.

Основна мета проекту - підвищення фахової кваліфікації журналістів українських ЗМІ, сприяння появі аналітичних матеріалів в українських газетах, журналах, на телебаченні, формування категорії незалежних аналітиків, що співпрацюватимуть із сучасними ЗМІ та визначатимуть орієнтири в наближенні української преси до загальноєвропейських стандартів.

Відкриття програми відбудеться проведенням семінарів з 13 до 14 жовтня 2006 року за підтримки Німецького культурного центру "Ґете-Інститут в Україні" та Національного університету "Києво-Могилянська Академія".

Також, на прес-конференції, директор МБФ "ЕЙДОС" Катрін Зінгер-Захарьєва має намір оголосити про початок унікального для України проекту, а саме Міжнародного відкритого конкурсу візуальних мистецтв для творчої молоді "ЕЙДОС-2006", на тему узей Сучасного Мистецтва", який буде проведено з жовтня 2006 р. до травня 2007 р.

За задумом організаторів, головне завдання конкурсу – пошук нових ідей та імен, що зможуть адекватно представляти Україну світовій художній спільноті, а також сприяння створенню в Україні молодіжної арт-сцени, яка забезпечить молодим талантам можливість зробити перші кроки в арт-просторі України.

До участі в конкурсі запрошуються молоді митці віком від 17 до 37 років. Переможці конкурсу будуть визначені провідними експертами і кураторами з України та з-за кордону.

Голова жюрі конкурсу -  відомий художник в галузі сучасного мистецтва, визнаний фахівець -  Василь Цаголов.

 

Детальну інформацію можна отримати на сайті фонду "ЕЙДОС" www.eidosfund.org  або за тел. (044) 278-33-36

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10500
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду