Оголошено переможців першого Національного Конкурсу PR-проектів “PRAVDA awards”

6 Жовтня 2006
8378
6 Жовтня 2006
17:02

Оголошено переможців першого Національного Конкурсу PR-проектів “PRAVDA awards”

8378
Оголошено переможців першого Національного Конкурсу PR-проектів “PRAVDA awards”

4 жовтня в рамках Європейського PR Конгресу -2006 відбулось урочисте нагородження переможців першого Національного Конкурсу PR-проектів “PRAVDA awards”.

 

Журі у складі провідних українських та зарубіжних експертів розглянуло 22 проекти, 12 з яких увійшли до шорт-ліста у двох номінаціях: найбільш ефективне рішення поставленої задачі за допомогою PR-інструментарію на базі етичних стандартів та найбільш креативне рішення в рамках PR-кампанії.

 

В номінації «За найбільш ефективне рішення» 1-й приз отримав проект агенції PRP Ukraine «Безпека дітей в мережі Інтернет», здійснений на замовлення компанії Microsoft. Друге місце також посів проект PRP Ukraine -- «GOODYEAR: Безпека на Дорогах». Проект агенції KEY Communications «PR-супровід виходу нової компанії на ринок лайфового страхування життя в Україні» для Renaissance Life – на третьому місці.

 

Голова журі Денніс Вілкокс, професор і попередній директор Школи журналістики та масових комунікацій Державного університету Сан Хосе (США), так прокоментував результати конкурсу в цій номінації: «Українським спеціалістам з PR варто приділяти більше уваги критеріям ефективності своїх кампаній. З усіх номінантів лише одне агентство виміряло не лише кількість отриманих внаслідок проекту публікацій, але і «долю голосу» та інші показники у порівнянні з конкурентами.»

 

В номінації«За найбільш творче рішення» місця розподілились таким чином:

1-е місце – «GOODYEAR: Безпека на Дорогах» (PRP Ukraine)
2-е місце – «Без рамок» (Creon Creative Lab, Russia)
3-є місце -  «Прес-тур компанії ДТЕК» (SPN Ogilvy Public Relations)

 

Член журі Тоні Бредлі, Президент CIPR (Великобританія) відзначив високий рівень творчих ідей, представлених на конкурсі. Із 13-ти робіт у цій номінації, 8 набрали необхідну кількість балів, щоб пройти до шорт-листа.

 

Журі не присвоїло Гран-прі Конкурсу жодному проекту. За словами члена журі Марини Стародубської, вручення цієї нагороди вирішено відкласти до наступного Конкурсу в 2007 році, аби мати можливість детальніше опрацювати критерії, за якими будуть оцінюватися роботи.

 

Президент Української асоціації зі зв'язків з громадськістю (UAPR), ініціатор конкурсу, Іветта Делікатна так прокоментувала результати: «У мене багатий досвід організації аналогічних конкурсів. Тому я з упевненістю можу сказати, що PRAVDA Awards відбулася. Рівень поданих на конкурс робіт був дуже високим, і я переконана, що наш щорічний конкурс покаже дуже позитивну динаміку як у кількості, так і у якості робіт-претендентів.»

 

Спеціальну премію видавництва «Економіка» «Найкращий представник PR професії» за версією журналістів Marketing Media Review отримала Наталія Матошина, PR-менеджер агенції Provid BBDO.

 

Всі учасники, проекти яких увійшли в шорт-лист Конкурсу, отримали призи від компанії «Інтермедіаком-Україна» (ІМК) – сертифікати на безкоштовний доступ до систем моніторингу ЗМІ протягом одного місяця.

 

Крім цього, агенція  PRP Ukraine удостоїлася нагороди від Міжнародного інституту бізнесу, отримавши Сертифікат на навчання за програмою CIPR.


****

Національний Конкурс PR-проектів “PRAVDA awards”  – галузевий проект, ініціатором і организатором якого є Українська асоціація зі зв’язків з громадськістю (UAPR). Конкурс покликаний визначати найкращі PR-проекти, згідно з критеріями міжнародних стандартів Public Relations. Унікальність проекту полягає у прийнятті рішення відійти від стандартної структури подібних конкурсів та не ділити номінації за підгалузями та категоріями. Саме тому в основу Конкурсу закладені два головні чинники успіху PR кампанії: ефективність та креативність.

 

Фірмовий стиль конкурсу розробила студія «Карандаш Дизайн».

 

****

 

Українська асоціація зі зв’язків з громадськістю (UAPR) – Міжнародна громадська організація, заснована провідними спеціалістами PR-галузі та офіційно зареєстрована в грудні 2005 року. Місія організації полягає у пропаганді високих міжнародних стандартів Public Relations в Україні. Ключовим документом Асоціації є Кодекс професійної Етики, що базується на положеннях Римської Хартії Міжнародної організації компаній-консультантів в галузі комунікацій (ICCO)

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8378
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду