detector.media
06.10.2006 17:02
Оголошено переможців першого Національного Конкурсу PR-проектів “PRAVDA awards”

4 жовтня в рамках Європейського PR Конгресу -2006 відбулось урочисте нагородження переможців першого Національного Конкурсу PR-проектів “PRAVDA awards”.

 

Журі у складі провідних українських та зарубіжних експертів розглянуло 22 проекти, 12 з яких увійшли до шорт-ліста у двох номінаціях: найбільш ефективне рішення поставленої задачі за допомогою PR-інструментарію на базі етичних стандартів та найбільш креативне рішення в рамках PR-кампанії.

 

В номінації «За найбільш ефективне рішення» 1-й приз отримав проект агенції PRP Ukraine «Безпека дітей в мережі Інтернет», здійснений на замовлення компанії Microsoft. Друге місце також посів проект PRP Ukraine -- «GOODYEAR: Безпека на Дорогах». Проект агенції KEY Communications «PR-супровід виходу нової компанії на ринок лайфового страхування життя в Україні» для Renaissance Life – на третьому місці.

 

Голова журі Денніс Вілкокс, професор і попередній директор Школи журналістики та масових комунікацій Державного університету Сан Хосе (США), так прокоментував результати конкурсу в цій номінації: «Українським спеціалістам з PR варто приділяти більше уваги критеріям ефективності своїх кампаній. З усіх номінантів лише одне агентство виміряло не лише кількість отриманих внаслідок проекту публікацій, але і «долю голосу» та інші показники у порівнянні з конкурентами.»

 

В номінації«За найбільш творче рішення» місця розподілились таким чином:

1-е місце – «GOODYEAR: Безпека на Дорогах» (PRP Ukraine)
2-е місце – «Без рамок» (Creon Creative Lab, Russia)
3-є місце -  «Прес-тур компанії ДТЕК» (SPN Ogilvy Public Relations)

 

Член журі Тоні Бредлі, Президент CIPR (Великобританія) відзначив високий рівень творчих ідей, представлених на конкурсі. Із 13-ти робіт у цій номінації, 8 набрали необхідну кількість балів, щоб пройти до шорт-листа.

 

Журі не присвоїло Гран-прі Конкурсу жодному проекту. За словами члена журі Марини Стародубської, вручення цієї нагороди вирішено відкласти до наступного Конкурсу в 2007 році, аби мати можливість детальніше опрацювати критерії, за якими будуть оцінюватися роботи.

 

Президент Української асоціації зі зв'язків з громадськістю (UAPR), ініціатор конкурсу, Іветта Делікатна так прокоментувала результати: «У мене багатий досвід організації аналогічних конкурсів. Тому я з упевненістю можу сказати, що PRAVDA Awards відбулася. Рівень поданих на конкурс робіт був дуже високим, і я переконана, що наш щорічний конкурс покаже дуже позитивну динаміку як у кількості, так і у якості робіт-претендентів.»

 

Спеціальну премію видавництва «Економіка» «Найкращий представник PR професії» за версією журналістів Marketing Media Review отримала Наталія Матошина, PR-менеджер агенції Provid BBDO.

 

Всі учасники, проекти яких увійшли в шорт-лист Конкурсу, отримали призи від компанії «Інтермедіаком-Україна» (ІМК) – сертифікати на безкоштовний доступ до систем моніторингу ЗМІ протягом одного місяця.

 

Крім цього, агенція  PRP Ukraine удостоїлася нагороди від Міжнародного інституту бізнесу, отримавши Сертифікат на навчання за програмою CIPR.


****

Національний Конкурс PR-проектів “PRAVDA awards”  – галузевий проект, ініціатором і организатором якого є Українська асоціація зі зв’язків з громадськістю (UAPR). Конкурс покликаний визначати найкращі PR-проекти, згідно з критеріями міжнародних стандартів Public Relations. Унікальність проекту полягає у прийнятті рішення відійти від стандартної структури подібних конкурсів та не ділити номінації за підгалузями та категоріями. Саме тому в основу Конкурсу закладені два головні чинники успіху PR кампанії: ефективність та креативність.

 

Фірмовий стиль конкурсу розробила студія «Карандаш Дизайн».

 

****

 

Українська асоціація зі зв’язків з громадськістю (UAPR) – Міжнародна громадська організація, заснована провідними спеціалістами PR-галузі та офіційно зареєстрована в грудні 2005 року. Місія організації полягає у пропаганді високих міжнародних стандартів Public Relations в Україні. Ключовим документом Асоціації є Кодекс професійної Етики, що базується на положеннях Римської Хартії Міжнародної організації компаній-консультантів в галузі комунікацій (ICCO)

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY