ТРК «Юніон» у місті Макеєвка стала об’єктом тиску з боку міліції

26 Вересня 2006
10212
26 Вересня 2006
10:40

ТРК «Юніон» у місті Макеєвка стала об’єктом тиску з боку міліції

10212
ТРК «Юніон» у місті Макеєвка стала об’єктом тиску з боку міліції

ТРК «Юніон» у місті Макеєвка стала об’єктом тиску з боку міліції. 21 вересня редакція отримала «наполегливе прохання» від органів міліції зняти з ефіру сюжет, котрий планувався транслюватися 22-го вересня. Інакше журналістів попереджали, що їм більше не надаватимуть інформацію щодо стану правопорядку у місті.

Міліція проявила інтерес до компанії «Юніон» напередодні виходу чергового випуску щотижневої 15-хвилинної програми «Зона особливої уваги», що зазвичай викриває якісь суспільно важливі актуальні проблеми. 22 вересня канал транслював сюжети щодо незаконного функціонування у місті пунктів прийому металобрухту. Канал стверджує, що репортаж було зроблено без особистих коментарів авторів, та з урахуванням усіх сторін конфлікту навколо металобрухту.

Того ж дня напередодні ефіру, 21 вересня, ТРК отримала запит від начальника міського управління МВС Безрука С., в якому він вимагає надати на свою адресу документи, що регламентують фінансово-господарчу та організаційну діяльність телебачення «Юніон». Про це йдеться у листі, що його надіслала телекомпанія. При цьому було зроблено посилання на такий же неправомірний запит минулого року.

Журналісти не надавали інформації на запит, адже, як стверджують у юридичній компанії «Щит», за п. 17-м Закону України «Про міліцію», органи міліції мають право вимагати таку інформацію лише в межах справ про злочини, у зв’язку з котрими було відкрито кримінальну справу, або у разі, якщо проводиться дослідча перевірка. На момент надходження запиту справи відкрито не було, зазначається у листі телекомпанії.

Щодо минулорічного запиту, прокуратура міста порушила дисциплінарне провадження та притягнула до дисциплінарної відповідальності працівників управління МВС через необґрунтований запит до «ЮНІОНу».

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10212
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду