Журналіст «Україна кримінальна» заявляє, що МВС не розслідує погрози на його адресу

25 Вересня 2006
12180
25 Вересня 2006
17:59

Журналіст «Україна кримінальна» заявляє, що МВС не розслідує погрози на його адресу

12180
Журналіст «Україна кримінальна» заявляє, що МВС не розслідує погрози на його адресу

Журналіст Інтернет-видання «Україна кримінальна» Гліб Плескач заявляє про бездіяльність Міністерства внутрішніх справ України при розслідуванні справи про погрози на його адресу як журналіста.

Про це Г. Плескач сказав сьогодні на прес-конференції.

За словами журналіста, починаючи з 4 липня цього року, він став одержувати на мобільний телефон SМS-повідомлення з погрозами. Г. Плескач зазначив, що номер його мобільного відомий вузькому колу осіб - авторам сайту, скривдженим бізнесменам і колегам. Причому, за словами Г. Плескач деякі повідомлення були підписані нібито одним із колишніх співвласників групи «Фокстрот». «Він вимагає негайної зустрічі зі мною, а інакше обіцяє, що буде погано», - охарактеризував зміст SМS-повідомлень журналіст.

Г. Плескач стверджує, що 8 серпня написав заяву в Головне слідче управління МВС України з проханням розібратися в ситуації, проте, коли через 20 днів не одержав ніякої відповіді, він написав відкритий лист міністрові внутрішніх справ Юрію Луцену, яке направив у МВС і розмістив на сайті «Україна кримінальна».

Журналіст зазначив, що, незважаючи на коротке опитування, яке з ним провели після цього в Головному слідчому управлінні МВС України, ніхто так і не зміг сказати, чи розслідується ця справа де-небудь, і коли можна чекати результатів розслідування.

В результаті, журналіст вирішив звернутися в Генеральну прокуратуру Україну з скаргою на бездіяльність Головного слідчого управління МВС України, що планує зробити завтра, 26 вересня.

«Я офіційно відмовляюся від допомоги міліції», - додав Г. Плескач

Він також зазначив, що хоче звернутися за допомогою до народних депутатів України, проте поки що не вирішив до кого саме, щоб його конкретна ситуація не була використана виключно в політичних цілях тієї чи іншої партії.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12180
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду