Завершився VІII міжнародний фотоконкурс «ДЕНЬ-2006»

21 Вересня 2006
11896
21 Вересня 2006
14:36

Завершився VІII міжнародний фотоконкурс «ДЕНЬ-2006»

11896
Завершився VІII міжнародний фотоконкурс «ДЕНЬ-2006»

Оголошення про І Міжнародний фотоконкурс «У світлі дня...» з’явилося на сторінках газети у січні (1999 р.). В умовах конкурсу було зазначено, що участь у ньому можуть брати як професіонали, так і аматори. І цього правила газета дотримувалася під час проведення всіх фотоконкурсів. Наступний 2000­й рік був останнім роком другого тисячоліття. Отож закономірно, що це визначило і назву фотоконкурсу: «Обличчя. Долі. День. Століття» (2000 р.). Назва Ш Міжнародного фотоконкурсу говорить сама за себе: «День нового тисячоліття» (2001 р.). Наступний, ІV Міжнародний фотоконкурс «Новий день. Світло і тіні» (2002 р.) відрізнявся новацією: замість номінацій було введено теми: «Подія», «Наш сучасник», «Прихована камера», «Стиль «Дня». Львівський фотожурналіст Євген Кравс за знімок «Остап Хміль. Скнилів» був відзначений Гран­прі. Переможцем п’ятого фотоконкурсу «День-2003» став Михайло Марків, якому було присуджено суперприз – депозитний договір на 10 тис. грн. від банку «НРБ Україна» за роботу «Чому ми не в Євросоюзі?». Після цього його було запрошено на роботу до більд-редакції газети «День».

На конкурси надавали свої роботи такі знані вітчизняні й зарубіжні майстри, як Василь Пилип’юк (лауреат Держпремії України), Роман Баран, Євген Комаров, Борис Панов, Ростислав Кондрат, Володимир Стародуб, Василь Артюшенко, Олександр Синиця, Микола Смілик, Сергій Котельников, Михайло Марків, Сергій Старостенко, Едуард Хитрий, Анатолій Похилюк, Олександр Клименко, В’ячеслав Литвинов, Борис Дубінін, Вадим Лєсной, Жан-Жорж Гьотс (Франція), Рейнер Рідлер (Австрія)... Кращі роботи, які надходили до журі за 5 років проведення міжнародних фотоконкурсів газетою «День», увійшли до підсумкового фотоальбому, названого «День-2003».

Фахівцями та пресою ці щорічні фотоконкурси визнані найпрестижнішими в Україні. Це підтверджує той факт, що на 7-й Європейській конференції з питань ЗМІ у березні 2005 року газета «День» ексклюзивно представляла експозицію кращих фотографій – переможців Міжнародного фотоконкурсу «День-2004», яка привернула до себе велику увагу делегатів і отримала високу оцінку. Того ж року на VII Міжнародний конкурс «День-2005», який проводився за підтримки Представництва ООН в Україні і був приурочений до 60-ї річниці ООН, надійшло 850 робіт від 156 учасників із усіх областей України та з-за кордону. Гран-прі тогорічного конкурсу отримав Микола Лазаренко за роботи «Інше життя», «Якби ви вчились так, як треба».
Цього року VIII Міжнародний конкурс «День-2006» приурочено до першого ювілею видання. На святкуванні десятої річниці «Дня» в Українському домі, за традицією, відбудеться урочисте нагороджено переможців конкурсу.

На фотоконкурс «День-2006» надійшло 1250 робіт від 173 учасників із усіх областей України і з-за кордону.

Гран-прі- депозитний договір на 10 000 грн. від ЗАТ «Банк НРБ-Україна» – отримав Борис Корпусенко (“День”) за роботу «Дві правди».


Суперприз - депозитний договір на 5 000 грн. – отримав Максим Левін (м. Київ), за роботу «Хто їй це сказав?».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11896
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду