«Український Сертифікаційний Інститут Public Relations» починає системну підготовку та сертифікацію фахівців громадських зв’язків

15 Вересня 2006
7633
15 Вересня 2006
16:45

«Український Сертифікаційний Інститут Public Relations» починає системну підготовку та сертифікацію фахівців громадських зв’язків

7633
«Український Сертифікаційний Інститут Public Relations»  починає  системну підготовку  та сертифікацію фахівців громадських зв’язків

В жовтні 2006 р. українські   піарщики  отримують  важливий інструмент формування фахових стандартів ­– Український Cертифікаційний Інститут Public Relations. Він створений рішенням  Президії  ВГО “Українська ліга зі зв’язків із громадськістю” (PR-Ліга). Ректор інституту – Президент PR-Ліги А. Ротовський, кандидат філософських наук, доцент, директор Центру громадських зв’язків Р.А..П.І.Д.”. Голова Науково-методичної ради – В. Королько,  доктор соціологічних наук, професор, керівник кафедри зв’язків із громадськістю Університету “Києво-Могилянська академія”, віце-президент PR-Ліги, президент агентства Mainstream Communication & Consulting”.

 

Інститут створюється як логічне  продовження діяльності найстарішого навчального закладу у галузі PR в Україні – Київської школи PR-технологій. Саме А. Ротовський та В. Королько  в 1997 р. отримали ліцензію №1 на підвищення кваліфікації у галузі зв’язків із громадськістю у Міністерстві освіти та науки України. Але  мета  діяльності  новоствореного Інституту  принципово інша.

 

Перша відмінність: якщо Київська школа PR-технологій  10 років  діяла як навчальний заклад підвищення кваліфікації, то Інститут насамперед має мету – становлення фахових стандартів у діяльності PR-фахівців  відповідно до міжнародних стандартів, прийнятих  всесвітньою організацією  піарщиків  IPRA” та Європейською асоціацією PR.

 

Друга принципова відмінність: викладацький склад. Київська школа PR-технологій  мала авторський характер та відображала насамперед фаховий досвід засновника А. Ротовського. В  Інституті приймається інша система навчання: викладатимуть провідні практики PR України. Серед викладачів  - такі визнані професіонали PR як Андрій Куліш, Юрій Штепа, Жанна Ревнова, Валентин Королько, Олексій Карпов, Марія Бородай, Олена Дерев'янко, Валерій Курейко, Денис Богуш, Ірина Золотаревич, Сергій Мамаєв, Галіна Лантушко, Андрій Кашпур, Світлана Любченко. Для ведення спецкурсів запрошуватимуться  лідери індустрії PR  зарубіжних країн. Вже дали згоду прочитати такі курси фахівці  із Прибалтики та Росії.

 

В основі програм Інституту такі продукти: сертифікаційний 12-місячний курс “PR для практики та кар’єри”, після якого слухачі проходять сертифікаційний екзамен та отримують  фаховий  Сертифікат  “Української ліги зі зв’язків із громадськістю”. По всім основним галузям PR-практики  організовуються спецкурси, які будуть вести  провідні спеціалісти PR в Україні. Інститут  запрошує до співробітництва практиків  PR України,  які мають досвід тренерської та викладацької роботи. Науково-методична рада відбирає пропозиції  авторів програм тренінгів, семінарів, окремих курсів.

 

Крім навчальних програм підвищення кваліфікації у партнерстві з  вузами Києва та регіональних центрів,  організовується також система магістерської підготовки PR-фахівців. Такий досвід вже є у Київської школи PR-технологій, яка  організувала спільно з Університетом економіки та права  “КРОК” магістерський курс “Управління проектами у сфері зв’язків із громадськістю”, який вже випустив перших магістрантів PR. В рамках Інституту діятиме система фахових стажувань у провідних компаніях України, служба розвитку кар’єри, видавничий центр.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7633
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду