У Львові нагороджено 9 українських видавництв, які видали найкращі книжки за 15 років незалежності

14 Вересня 2006
13221
14 Вересня 2006
14:46

У Львові нагороджено 9 українських видавництв, які видали найкращі книжки за 15 років незалежності

13221
У Львові нагороджено 9 українських видавництв, які видали найкращі книжки за 15 років незалежності

Під час Форуму видавців сьогодні, 14 вересня, відбулося нагородження видавництв, які видали найкращі книжки за 15 років незалежності України. За версією читацького експертного опитування Всеукраїнського рейтингу «Книжка року» нагороди отримали 9 українських видавництв, чиї книжки стали кращими у семи номінаціях.

«За 15 років незалежності на українському ринку з’явилося понад 70 тисяч найменувань книжок, і тому перед нами стояла серйозна проблема відбору», – зазначив перед нагородженням головний редактор журналу «Книжник REVIEW», засновник Всеукраїнського рейтингу «Книжка року» Костянтин Родик. Робимо цю акцію спільно з Міністерством культури, однак через те, що воно урізало їм фінансування, ми не змогли відзначити переможців так урочисто, як хотілося».

Видавництва, чиї книжки визнано кращими, отримали дипломи. Щоправда, частина видавців на нагородження не з’явилася. Також не було на церемонії раніше анонсованих міністра культури Ігора Ліхового та голови Національного комітету з питань культури і духовності, академіка Миколи Жулинського. Серед відзначених книг «Велика шахівниця» Збігнєва Бжезінського, «Історія України-Руси» М.Грушевського, «Українська Абетка» А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГИ, «Кнайпи Львова» Юрія Винничука.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13221
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду