Верховна Рада готує слідчу комісію щодо депутата Калашникова

6 Вересня 2006
11044
6 Вересня 2006
18:23

Верховна Рада готує слідчу комісію щодо депутата Калашникова

11044
Верховна Рада готує слідчу комісію щодо депутата Калашникова

Парламентський комітет з питань свободи слова та інформації рекомендував Верховній Раді підтримати Постанову про утворення Тимчасової слідчої комісії для розслідування конфлікту поміж народним депутатом Калашниковим (Партія регіонів) та знімальною групою СТБ.

Рішення ухвалене на засіданні Комітету. Його одноголосно підтримали всі члени Комітету.

«Це сигнал, що атаки на журналістів не будуть забуті або зам‘яті, - коментує рішення голова Комітету Андрій Шевченко. – Мені прикро, що ми досі не маємо належної реакції на історію з Калашниковим з боку правоохоронців. Очевидно, це той випадок, де Верховна Рада має підштовхнути їх до конкретних дій».

Автори проекту Постанови – депутати Микола Томенко та Володимир Курінний (фракція БЮТ). Вони пропонують включити до комісії не менше, ніж по двоє представників від кожної фракції.

За свідченням працівників СТБ Маргарити Ситник та Володимира Новосада, під час зйомок у наметовому містечку Партії регіонів 12 липня група активістів на чолі з депутатом Калашниковим застосувала проти них силу та відібрала відзняту відеокасету. «Такі діяння, у разі їх доведення, можна кваліфікувати як перешкоджання журналістській діяльності, що передбачає кримінальну відповідальність,» - пишуть Томенко та Курінний у пояснювальній записці.

Голова Комітету свободи слова та інформації Андрій Шевченко повідомив, що ініціюватиме якнайшвидший розгляд питання на сесії.



«Детектор медіа» за повідомленням Парламентського комітету з питань свободи слова та інформації

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11044
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду