Суд зобов’язав редактора газети "Старий замок-Паланок" виплатити 10 000 гривень матері Нестора Шуфрича

16 Серпня 2006
16762
16 Серпня 2006
13:43

Суд зобов’язав редактора газети "Старий замок-Паланок" виплатити 10 000 гривень матері Нестора Шуфрича

16762
Суд зобов’язав редактора газети "Старий замок-Паланок" виплатити 10 000 гривень матері Нестора Шуфрича

З 11 серпня арештовані рахунки закарпатського тижневика «Старий Замок-Паланок». Ужгородський міськрайонний суд повністю задовольнив позов матері нардепа Верховної Ради Криму Нестора Шуфрича Марії Шуфрич до головного редактора газети Юрія Клованича. Відповідно до рішення суду, редактор повинен виплатити позивачеві 10 тисяч гривень моральної компенсації. Про це 16 серпня повідомив сам Юрій Клованич.

Претензії у родини Шуфричів до редактора виникли після публікації замітки навесні цього року, де повідомлялося про те, що 72-річна мати Шуфрича володіє величезною кількістю власності на Закарпатті. «Мене дивує таке рішення суду, оскільки газета тільки процитувала міністра (Юрія Луценка) і дала інформацію прес-служби (прокуратури), нічого від себе не коментуючи», – запевнив Юрій Клованич.

Апеляційний суд Закарпатської області, куди звернулася редакція, залишив рішення Ужгородського суду без змін.

У той же час Іван Шуфрич, батько нардепа, звернувся з проханням до редактора надрукувати спростування в обмін на відклик матеріальних претензій. Газета спростування надрукувала, а родина Шуфричів від позову не відмовилася. «Вони просто обвели мене навколо пальця, – заявив Юрій Клованич. – Сподіваючись на їхню порядність, ми втратили шанс оскаржити рішення у Верховному суді».

«Найцікавіше у цій ситуації те, що подібний позов був пред'явлений родиною Шуфричів і до газети «Новини Закарпаття». Однак його розглядали інші судді, і рішення було зовсім інше. Вони ухвалили не розглядати позову до рішення Генпрокуратури України, що розслідує справу про приватизацію земельних та інших об'єктів Шуфричами в області».

«Я вважаю, що для Шуфрича було принципово покарати газету, тим самим продемонструвавши, що він ще сильний, – зауважив Юрій Клованич. – Однак я теж принципово платити не збираюся».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16762
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду