Микола Томенко: Держкомтелерадіо приватизує державні поліграфічні підприємства

16 Серпня 2006
6220
16 Серпня 2006
10:51

Микола Томенко: Держкомтелерадіо приватизує державні поліграфічні підприємства

6220
Микола Томенко: Держкомтелерадіо приватизує державні поліграфічні підприємства

Таку думку народний депутат України Микола Томенко висловив журналістові видання “Інтернет-репортер”, коментуючи ситуацію, яка склалася перед призначенням нового голови Державного комітету телебачення та радіомовлення України, та подальшу стратегію діяльності цієї установи.
  
Томенко нагадав, що ключовою схемою роботи Держкомтелерадіо в часи колишнього прем’єрства Януковича було максимальне використання регіональних і комунальних ЗМІ в політичних цілях. “З одного боку, Держкомтелерадіо може повернутися до стандартів жорсткого контролю за ЗМІ. Але з іншого, - на останніх парламентських виборах обласні державні телерадіокомпанії, незважаючи на те, що більшість їхніх керівників була у списках Блоку Литвина, давали можливість усім учасникам перегонів представити свою позицію. І брудних речей, характерних для Держкомтелерадіо часів 2004-го року, під час виборів-2006 не було”, - зазначив Микола Томенко.

Тому, на його думку, зараз новий уряд Януковича, очевидно, спробує використовувати державні регіональні медіа, але вже не в такому обсязі, як у 2004 році. “Тим більше, зважаючи на подвійне підпорядкування – уряду і губернатору - регіональні ЗМІ матимуть можливість маневру між цими двома центрами управління”, - вважає народний депутат.

На його переконання, за нового керівництва Держкомтелерадіо ідея суспільного телебачення не отримає нового імпульсу в своєму розвитку. “Мовна політика чи агітація за НАТО, ЄЕП також не будуть предметом інформаційної діяльності, диктованої новим Кабміном. Важливішим стане не здійснення пропаганди, а вирішення більш прагматичних питань – наприклад, можлива приватизація державної поліграфічної галузі.

“У зв’язку з цим, враховуючи нинішні підходи до кадрових призначень, у виборі між “донецьким” та “хмельницьким” симпатиком Януковича (яким є Чиж, що довів свою симпатію на президентських виборах), перевагу отримає, очевидно, “донецький” кандидат, який забезпечить інформаційну кампанію успіхів нової влади і водночас зможе реалізувати задум приватизації державних поліграфічних підприємств”, - вважає Микола Томенко.

Детектор медіа за повідомленням прес-служби М.В. Томенка

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6220
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду