detector.media
16.08.2006 10:51
Микола Томенко: Держкомтелерадіо приватизує державні поліграфічні підприємства

Таку думку народний депутат України Микола Томенко висловив журналістові видання “Інтернет-репортер”, коментуючи ситуацію, яка склалася перед призначенням нового голови Державного комітету телебачення та радіомовлення України, та подальшу стратегію діяльності цієї установи.
  
Томенко нагадав, що ключовою схемою роботи Держкомтелерадіо в часи колишнього прем’єрства Януковича було максимальне використання регіональних і комунальних ЗМІ в політичних цілях. “З одного боку, Держкомтелерадіо може повернутися до стандартів жорсткого контролю за ЗМІ. Але з іншого, - на останніх парламентських виборах обласні державні телерадіокомпанії, незважаючи на те, що більшість їхніх керівників була у списках Блоку Литвина, давали можливість усім учасникам перегонів представити свою позицію. І брудних речей, характерних для Держкомтелерадіо часів 2004-го року, під час виборів-2006 не було”, - зазначив Микола Томенко.

Тому, на його думку, зараз новий уряд Януковича, очевидно, спробує використовувати державні регіональні медіа, але вже не в такому обсязі, як у 2004 році. “Тим більше, зважаючи на подвійне підпорядкування – уряду і губернатору - регіональні ЗМІ матимуть можливість маневру між цими двома центрами управління”, - вважає народний депутат.

На його переконання, за нового керівництва Держкомтелерадіо ідея суспільного телебачення не отримає нового імпульсу в своєму розвитку. “Мовна політика чи агітація за НАТО, ЄЕП також не будуть предметом інформаційної діяльності, диктованої новим Кабміном. Важливішим стане не здійснення пропаганди, а вирішення більш прагматичних питань – наприклад, можлива приватизація державної поліграфічної галузі.

“У зв’язку з цим, враховуючи нинішні підходи до кадрових призначень, у виборі між “донецьким” та “хмельницьким” симпатиком Януковича (яким є Чиж, що довів свою симпатію на президентських виборах), перевагу отримає, очевидно, “донецький” кандидат, який забезпечить інформаційну кампанію успіхів нової влади і водночас зможе реалізувати задум приватизації державних поліграфічних підприємств”, - вважає Микола Томенко.

Детектор медіа за повідомленням прес-служби М.В. Томенка

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY