Автор книжки "Колода від Ющенка" Юрій Луканов під час презентації залишив біля Секретаріату справжню колоду

24 Липня 2006
946
24 Липня 2006
15:11

Автор книжки "Колода від Ющенка" Юрій Луканов під час презентації залишив біля Секретаріату справжню колоду

946
Автор книжки "Колода від Ющенка" Юрій Луканов під час презентації залишив біля Секретаріату справжню колоду
24 липня 2006 року. Громадянська партія “Пора” презентувала минулого уік-енду під Секретаріатом Президента України збірник політичних козюльок-епіграм журналіста Юрія Луканова “Колода від Ющенка”, яку випустило у світ видавниче і поліграфічне агентство “Такі справи”. Визначення жанру “козюльки” пішло від назви попередньої книжки цього автора. Презентація відбулася поруч з пікетами “Пори”, які партія встановила кілька днів тому з вимогою розпустити нинішній склад Верховної Ради. Керівник інформаційно-аналітичного департаменту громадянської партії “Пора” Сергій Таран сказав під час презентації, що твори Юрія Луканова цілком відповідають настроям у суспільстві, якому набридли всі політики. “Пора” домовилася з автором використати його політичні епіграми у своїй агітаційній роботі. Голова видавництва “Такі справи” Сергій Данилов жартома відзначив, що “автор книжки нарешті побачив колоду у власному оці і вирішив відмовитися від неї й перейшов від гігантоманії до маленьких козюльок, бо якщо про козюльки не дбати, то ніс буде закладений і ми не зможемо вільно дихати демократичним повітрям”.

Під час презентації Юрій Луканов залишив під огорожею біля Секретаріату Президента реальну дерев’яну колоду з написом “Колода від Ющенка”. Він сказав, що повертає її назад. Юрій Луканов заявив, що під час написання ключової епіграми, яка дала назву книжці, уявлення про повернення Януковича у владне крісло виглядало як жорстокий жарт, а тепер це жорстока реальність. За словами Луканова, він пророк і просить називати себе пророком Лукою. На обкладинці книжки значиться девіз “Серйозний журналіст валяє дурня”.

Назва книжки виникла від епіграми часів після помаранчевої революції, які навіяли асоціації з так званою великою жовтневою соціалістичною революцією. Після неї з’явилося багато тих, хто носив з Леніним колоду на суботнику. Так само і після великої помаранчевої революції виринули на світ божий ті, хто носив колоду з Ющенком. Серед них опинився і Юрій Луканов, який написав відповідну епіграму з цього приводу: В ній сказано, що він носив колоду з Ющенком, але якщо раптом повернеться до влади Віктор Янукович, то він заявить, що колода не його. Тому, власне, і повернув реальну колоду, оскільки Янукович ось-ось має повернутися до влади. Щоб ніхто з політиків не ображався на їдкі рядки на свою адресу Юрій Луканов завершив книжку епіграмою, в якій, як він каже, запропонував оптимістичний підхід до своїх творів.

Я козюльки злі пишу – ніде правди діти.
Та герої їхні всі мають порадіти,
що слугують графоману як жива мішень
адже добрими бувають - епітафії лишень.

Юрій Луканов відомий як автор першої незалежної книжки про діючого на той час главу держави “Третій Президент. Політичний портрет Леоніда Кучми”, збірника політичних епіграм “Козюльки”, автор сценарію і продюсер документальних фільмів “Три любові Степана Бандери”, “Хто ви є, містере Джекі?”, “Портрет мафії в жіночому інтер’єрі”, автор сценарію багатосерійного документального фільму під робочою назвою “НАТО: свій чи чужий?”. Робота над останнім фільмом триває зараз у медіа-центрі “Розмай”.

"Детектор медіа" за повідомленням прес-служби ПА "Такі справи"
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
946
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду