detector.media
24.07.2006 15:11
Автор книжки "Колода від Ющенка" Юрій Луканов під час презентації залишив біля Секретаріату справжню колоду
24 липня 2006 року. Громадянська партія “Пора” презентувала минулого уік-енду під Секретаріатом Президента України збірник політичних козюльок-епіграм журналіста Юрія Луканова “Колода від Ющенка”, яку випустило у світ видавниче і поліграфічне агентство “Такі справи”. Визначення жанру “козюльки” пішло від назви попередньої книжки цього автора. Презентація відбулася поруч з пікетами “Пори”, які партія встановила кілька днів тому з вимогою розпустити нинішній склад Верховної Ради. Керівник інформаційно-аналітичного департаменту громадянської партії “Пора” Сергій Таран сказав під час презентації, що твори Юрія Луканова цілком відповідають настроям у суспільстві, якому набридли всі політики. “Пора” домовилася з автором використати його політичні епіграми у своїй агітаційній роботі. Голова видавництва “Такі справи” Сергій Данилов жартома відзначив, що “автор книжки нарешті побачив колоду у власному оці і вирішив відмовитися від неї й перейшов від гігантоманії до маленьких козюльок, бо якщо про козюльки не дбати, то ніс буде закладений і ми не зможемо вільно дихати демократичним повітрям”.

Під час презентації Юрій Луканов залишив під огорожею біля Секретаріату Президента реальну дерев’яну колоду з написом “Колода від Ющенка”. Він сказав, що повертає її назад. Юрій Луканов заявив, що під час написання ключової епіграми, яка дала назву книжці, уявлення про повернення Януковича у владне крісло виглядало як жорстокий жарт, а тепер це жорстока реальність. За словами Луканова, він пророк і просить називати себе пророком Лукою. На обкладинці книжки значиться девіз “Серйозний журналіст валяє дурня”.

Назва книжки виникла від епіграми часів після помаранчевої революції, які навіяли асоціації з так званою великою жовтневою соціалістичною революцією. Після неї з’явилося багато тих, хто носив з Леніним колоду на суботнику. Так само і після великої помаранчевої революції виринули на світ божий ті, хто носив колоду з Ющенком. Серед них опинився і Юрій Луканов, який написав відповідну епіграму з цього приводу: В ній сказано, що він носив колоду з Ющенком, але якщо раптом повернеться до влади Віктор Янукович, то він заявить, що колода не його. Тому, власне, і повернув реальну колоду, оскільки Янукович ось-ось має повернутися до влади. Щоб ніхто з політиків не ображався на їдкі рядки на свою адресу Юрій Луканов завершив книжку епіграмою, в якій, як він каже, запропонував оптимістичний підхід до своїх творів.

Я козюльки злі пишу – ніде правди діти.
Та герої їхні всі мають порадіти,
що слугують графоману як жива мішень
адже добрими бувають - епітафії лишень.

Юрій Луканов відомий як автор першої незалежної книжки про діючого на той час главу держави “Третій Президент. Політичний портрет Леоніда Кучми”, збірника політичних епіграм “Козюльки”, автор сценарію і продюсер документальних фільмів “Три любові Степана Бандери”, “Хто ви є, містере Джекі?”, “Портрет мафії в жіночому інтер’єрі”, автор сценарію багатосерійного документального фільму під робочою назвою “НАТО: свій чи чужий?”. Робота над останнім фільмом триває зараз у медіа-центрі “Розмай”.

"Детектор медіа" за повідомленням прес-служби ПА "Такі справи"
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY