Луценко: Рішення про скасування судимостей Януковича сфальсифіковане

24 Липня 2006
4410
24 Липня 2006
11:35

Луценко: Рішення про скасування судимостей Януковича сфальсифіковане

4410
Луценко: Рішення про скасування судимостей Януковича сфальсифіковане

Рішення про скасування судимостей лідера Партії регіонів Віктора Януковича було сфальсифікованим, заявив міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко вчора ввечері в ефірі "5 каналу".

За його словами, рішення про закриття цієї справи було неправомірним. Ю.Луценко зазначив: "Казати, що відсутність складу злочину, а тим самим кажучи, що Янукович сидів на зоні ні за що - це явний політичний прогиб перед людиною, яка хоче стати прем`єр-міністром. Щоб він вніс Ющенку біографію, де будуть відсутні декілька років його тяжкої молодості".

Довідка : В.Янукович у 1968 році у підлітковому віці був засуджений і відбував покарання в колонії для неповнолітніх, а в 1970 році був засуджений повторно. Обидві судимості зняті. Влітку 2005 року прокуратурою Донецької області була порушена кримінальна справа за фактом фальсифікації зняття судимостей з В.Януковича, проте у жовтні того ж року провадження по даній справі було закрите, зважаючи на відсутність складу злочину.

 Через деякий час Генпрокуратура витребувала матеріали вказаної справи і 12 січня ц.р. відмінила ухвалу про закриття виробництва по ньому, після цього справа "направлена в Донецьку обласну прокуратуру для повного розслідування". 31 січня 2006 року генеральний прокурор України Олександр Медведько повідомив, що Донецькій обласній прокуратурі доручено провести повне розслідування справи про зняття судимостей з В.Януковича.

8 лютого прокурор Донецької області Олександр Баганець повідомив, що слідство у справі про фальсифікацію зняття судимостей з В.Януковича відновлене за вказівкою Генпрокуратури.

 20 липня О.Баганець підтвердив, що справа за фактом фальсифікації постанов суду про зняття судимостей з В.Януковича повторно закрита за відсутністю складу злочину.

21 липня О.Медведько сказав, що вважає законним повторне закриття справи про можливу фальсифікацію зняття судимостей з В.Януковича.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4410
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду