detector.media
24.07.2006 11:35
Луценко: Рішення про скасування судимостей Януковича сфальсифіковане

Рішення про скасування судимостей лідера Партії регіонів Віктора Януковича було сфальсифікованим, заявив міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко вчора ввечері в ефірі "5 каналу".

За його словами, рішення про закриття цієї справи було неправомірним. Ю.Луценко зазначив: "Казати, що відсутність складу злочину, а тим самим кажучи, що Янукович сидів на зоні ні за що - це явний політичний прогиб перед людиною, яка хоче стати прем`єр-міністром. Щоб він вніс Ющенку біографію, де будуть відсутні декілька років його тяжкої молодості".

Довідка : В.Янукович у 1968 році у підлітковому віці був засуджений і відбував покарання в колонії для неповнолітніх, а в 1970 році був засуджений повторно. Обидві судимості зняті. Влітку 2005 року прокуратурою Донецької області була порушена кримінальна справа за фактом фальсифікації зняття судимостей з В.Януковича, проте у жовтні того ж року провадження по даній справі було закрите, зважаючи на відсутність складу злочину.

 Через деякий час Генпрокуратура витребувала матеріали вказаної справи і 12 січня ц.р. відмінила ухвалу про закриття виробництва по ньому, після цього справа "направлена в Донецьку обласну прокуратуру для повного розслідування". 31 січня 2006 року генеральний прокурор України Олександр Медведько повідомив, що Донецькій обласній прокуратурі доручено провести повне розслідування справи про зняття судимостей з В.Януковича.

8 лютого прокурор Донецької області Олександр Баганець повідомив, що слідство у справі про фальсифікацію зняття судимостей з В.Януковича відновлене за вказівкою Генпрокуратури.

 20 липня О.Баганець підтвердив, що справа за фактом фальсифікації постанов суду про зняття судимостей з В.Януковича повторно закрита за відсутністю складу злочину.

21 липня О.Медведько сказав, що вважає законним повторне закриття справи про можливу фальсифікацію зняття судимостей з В.Януковича.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY