Регіонал, що побив журналіста, імітував вибачення

13 Липня 2006
1807
13 Липня 2006
17:38

Регіонал, що побив журналіста, імітував вибачення

1807
Регіонал, що побив журналіста, імітував вибачення

Депутат Партії регіонів Олег Калашніков вибачився перед журналістами каналу СТБ, а також перед лідером Регіонів Віктором Януковичем за свою поведінку.

"Я прислухаюся до вас і виношу глибоке вибачення журналістам, які були введені в оману (стосовно інциденту з каналом СТБ)", - заявив він.

"Події, про які говорять ЗМІ, є провокацією. Напевно, комусь не подобається моя активна позиція як громадянина", - зазначив Калашніков.

"Я хочу вибачитися перед однопартійцями, лідером Партії регіонів Віктором Федоровичем Януковичем, що остання провокація викликала в них почуття, через які я змушений стояти перед вами", - сказав депутат.

Він зазначив, що своїми діями хотів одного – "максимально консолідувати українське суспільство".

Калашніков звернувся до журналістів: "Я ціную вашу працю і зроблю все, щоб свобода слова була в Україні".

Свою заяву депутат виголосив в присутності одного з лідерів Партії регіонів Євгена Кушнарьова, який заявив, що після цього "інцидент є вичерпаним".

Він додав, що Партія регіонів займатиметься утвердженням свободи слова в Україні.

Калашніков вирішив принести свої вибачення на фоні відомої картини в кулуарах парламенту, на якій зображені депутати, що несуть прапор України.

В свою чергу журналістка Маргарита Ситник сказала, що не вважає заяву Калашнікова вибаченням: "Ми не сприймаємо цих слів. Хіба це можна вважати вибаченнями?".

Ситник повідомила, що перед цим вона давала свідчення у прокуратурі, вимагаючи порушення проти Калашнікова кримінальної справи за перешкоджання діяльності журналіста.

"Ми вимагаємо, щоб він був позбавлений депутатського мандату", - додала вона.

Журналістка також повідомила, що їй не повернули касету, конфісковану Калашніковим.

"Де знаходиться ця касета – невідомо. З неофіційних розмов з членами Партії регіонів я знаю, що касету знищено", - додала вона.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1807
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду