Досвід євроінтеграції у програмах «Квиток у Європу» на «5 каналі»

10 Липня 2006
8714
10 Липня 2006
17:48

Досвід євроінтеграції у програмах «Квиток у Європу» на «5 каналі»

8714
Досвід євроінтеграції у програмах «Квиток у Європу» на «5 каналі»

Протягом квітня-червня 2006 року в ефірі «5 каналу» вийшла серія програм «Квиток у Європу», повідомляє прес-служба "5 каналу".

4 травня стартував показ 5-хвилинних сюжетів, що транслювалися упродовж 14 днів о 16.20 з повтором у міжпрограмному продукті і розповідали про досвід 8 країн Нової Європи у їх співпраці та приєднанні до ЄС: 4.05 і 12.05 .– програми, присвячені Латвії, 5.05, 13.05 – Чехії, 6.05 .– Словенії, 7.05., 15.05 – Польщі, 8.05, 14.05. – Угорщині, 9.05 – Словаччині, 10.05, 16.05 – Естонії, 11.05., 17.05 – Литві. Повтор кожного з цих матеріалів відбувався з 19 червня о 13.00 щодня. Також матеріали, зняті в межах цього проекту, були представлені як сюжети у програмі «Час», і  виходили в ефір з 14 квітня до 2 червня.

У результаті реалізації цього проекту широка глядацька аудиторія «5 каналу» отримала цікаві та професійні матеріали про проблеми євроінтеграції та шляхи їхнього подолання на прикладах кожної з країн, дізналася, як оцінює євроінтеграцію і місцевий політикум, і звичайні мешканці країн, як долучення до євроспільноти впливає на життя людей.

Для реалізації проекту були залучені кращі сили міжнародного відділу новин «5 каналу». Команда програми провела неабияку роботу, щоб створити власний, оригінальний, цікавий аудиторії стиль подання інформації.  Завдяки професійному стилю проект привернув увагу аудиторії.

У процесі виконання проекту журналістам «5 каналу» вдалося залучити у свої матеріали інтерв’ю з важливими особами в кожній з країн. Зокрема, у Латвії вдалось зустрітися з Раймондом Паулсом, головами міністерств економіки та сільського господарства. В Естонії особливо вдалими виявилися зустрічі із прем"єр-міністром та президентом країни. В Угорщині знімальна група «5 каналу» провела зустрічі з колишнім президентом країни, головами міністерства економіки, сільського господарства, енергетики, комітету парламенту з європейської політики. У Словенії - зустрілись із міністрами сільського господарства, енергетики, економіки та міністерства з європейських справ. У Польщі - вдалими були зустрічі з екс-лідером руху «Солідарність», міністром сільського господарства, політологами. У Литві журналісти «П’ятого» записали інтерв’ю з провідними політиками та вищим керівництвом, у Чехії -  з міністрами різних відомств, у Словаччині – з політиками та економістами.

Ділячись враженнями від численних інтерв’ю, керівник міжнародного відділу новин «5 каналу» журналістка Ганна Гороженко зауважила, що усі співрозмовники виявилися неймовірно цікавими людьми. «Політики, дипломати, політологи і пересічні люди – всі вони відрізняються від українських особливою культурою і безпосередністю, – зазначила Ганна. – Раймонда Паулса, який для латвійців не тільки видатний музикант, а й популярний політик, ми зустріли просто неба, коли він пішки йшов до Сейму. У спілкуванні з ним – все надто природно, таке відчуття, що просто на вулиці зустріла старого друга і почала з ним обговорювати буденні проблеми. У Прибалтиці все віє розкутістю – прем’єр-міністр Естонії Андрус Ансіп півтори години показував нам палац, де працює нині уряд, ми розмовляли про політику Естонії – минуле і сучасне, про естонську економіку після вступу в ЕС і навіть про оздоблення реконструйованих палаців. А ось міністр закордонних справ Латвії Артіс Пабрікс у розмові ділився своїми планами щодо святкування Великодня. Особлива країна – Словенія, в якій політики та підприємці не приховують своїх прибутків. Угорські урядовці виявилися прекрасними співрозмовниками, які чудово володіють англійською. Всі – від президента до секретаря міністра сільського господарства – вивчали іноземні мови в найелітніших європейських університетах».

Всі відзняті матеріали, звичайно ж, увійшли в програми циклу «Квиток у Європу».
Проект реалізовував Фонд медіа-ініціатив за підтримки Європейської програми Міжнародного фонду "Відродження".

"Детектор медіа" за повідомленням прес-служби "5 каналу"

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8714
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду