Партія Регіонів просить президента втрутися у розв'язання конфлікту у парламенті

5 Липня 2006
4321
5 Липня 2006
13:53

Партія Регіонів просить президента втрутися у розв'язання конфлікту у парламенті

4321
Партія Регіонів просить президента втрутися у розв'язання конфлікту у парламенті


Прес-служба партії Регіонів розповсюдила звернення Ради фракції ПР в парламенті до президента України Віктора Ющенка. В нему зокрема говориться: 

"Звернутись до Вас нас змусила ситуація, що склалася у парламенті. Не з вини Партії регіонів у вищому законодавчому органі України відбуваються процеси, які вимагають Вашого втручання. Ми звертаємося до Вас, тому що поділяємо Ваші оцінки і пропозиції, що були зроблені у доповіді з нагоди 10-ї річниці Конституції України. Зміст Ваших останніх виступів і заяв свідчить, що Ви стурбовані тим, що парламентська криза поступово переростає у загальнонаціональну.

Але мусимо сказати, що Ваша позиція поки що не супроводжується практичними діями. Повноваження Президента, визначені Конституцією, і Ваш статус лідера політичних сил, що об'єдналися у коаліцію, на нашу думку, вимагають конкретних енергійних кроків.

Складається враження, що користуючись Вашою толерантною поведінкою, окремі політичні лідери сил, що входять до коаліції, не тільки не прислухаються до заяв Президента, що відповідають Конституції, а діють відповідно до власних інтересів. Обіцяючи на зустрічах з Вами неухильно дотримуватися норм Регламенту Верховної Ради, у своїх практичних діях вони зухвало їх ігнорують і тим самим поглиблюють протистояння у парламенті.

Більш того, агресивність лідерів коаліції зростає, лунають заклики до силового розв'язання парламентської кризи. Це вкрай небезпечно для держави.

Ми згодні з Вашою позицією стосовно того, що інтереси українського народу відображає весь парламент, але коаліція більшості фактично намагається узурпувати владу у Верховній Раді, не залишивши опозиції жодної можливості захищати інтереси мільйонів наших виборців. В умовах відсутності Закону про опозицію та відповідних норм у Регламенті Верховної Ради опозицію намагаються штучно відсторонити від участі у законотворчій роботі парламенту.

Поділяючи Вашу стурбованість, ми вважаємо, що Президент має більш активно впливати на процеси, що відбуваються у Верховній Раді. Фракція Партії регіонів висловлює бажання зустрітися з Вами для того, щоб обговорити наше бачення виходу з парламентської кризи. Ми представляємо інтереси третини українського народу, індустріальні регіони України, серед нас багато людей з великим життєвим, професійним і політичним досвідом.

Чекаємо на Вашу відповідь. Сподіваємося, що вона буде позитивною.

Вважаємо за коректне оприлюднити наше звернення у засобах масової інформації."

Звернення підписали члени Ради фракції:

Р. Богатирьова, М. Азаров, Є. Кушнарьов, В. Рибак, Б. Колесніков, О. Єфремов, А. Клюєв, В. Джарти, О. Пеклушенко, В. Макеєнко.
 
Також депутати фракції Партії Регіонів звернулись до депутатів, що входять до парламентської коаліції:

"...Шановні колеги, ми можемо разом розробити антикризову програму, внести перш за все пропозиції до змін Регламенту з тим, щоб визначити права опозиції. Але щоб не гаяти час і зробити можливою роботу парламенту вже тепер, ми пропонуємо узгодити перехідне положення, яке буде діяти до прийняття змін до Регламенту. А зараз ми повинні суворо дотримуватися вимог діючого Регламенту.

Наше спільне завдання – пропорційно розділити владу в парламенті, як передбачає діючий Регламент", - сказано у зверненні.
 
Детектор медіа за інформаціею прес-центру партії регіонів

 

 

 

 

 

 


 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4321
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду