У Києві пройшла "Відкрита ніч"

3 Липня 2006
15734
3 Липня 2006
11:36

У Києві пройшла "Відкрита ніч"

15734
У Києві пройшла "Відкрита ніч"

У ніч на неділю, 2 липня, на вершині гори біля замка Річарда пройшов 10-й відео фестиваль "Відкрита ніч", повідомляє "Кореспондент" з посиланням на газету "15 хвилин".

Раз у рік, загорнувшись у пледи і зігріваючись принесеним із собою коньяком, молода київська богема від заходу до світанку дивиться кіно.

Кінотеатр, де переглядалися конкурсні фільми знаходився під відкритим небом на оглядовій площадці, до якої вели 76 сходинок. Встановили величезний екран, розставили пластикові стільці і до чотирьох ранку крутили фільми. Вперше цього року вони  транслювалися по Першому національному телеканалі.

Поетеса Ліна Костенко, фронтмен групи "Мандри" Хома, режисер Юрій Ільенко, актори Ірма Вітовская і  Дмитро Лаленков і інші члени журі всю ніч дивилися і відбирали кращі фільми в галереї "Карась" на Андріївському узвозі.

Першу премію в номінації професійний ігровий фільм, а також призи за кращу акторську й операторську роботу одержала стрічка "Оксамитовий сезон" режисера Олександри Хребтової.

Кращим студентським ігровим фільмом став "Veni! Vidi! Vici!", а нагороди за кращу режисуру і кращу драматургію в номінації професійний ігровий фільм отримала картина "Філософія" Алли Пасикової.

Спеціальний приз у конкурсі зарубіжне кіно одержав фільм "Поки варяться яйця, сідає сонце" Володимира Цивінського.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15734
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду