Володимир Горбулін назвав події в Криму викликом національній безпеці

9 Червня 2006
6927
9 Червня 2006
14:30

Володимир Горбулін назвав події в Криму викликом національній безпеці

6927
Володимир Горбулін назвав події в Криму викликом національній безпеці

«Пристрасті, які зараз сконцентрувалися навколо подій в Криму, ставлять дуже багато питань як до влади, опозиції, так і для кожного громадянина», – наголосив сьогодні на брифінгу в Секретаріаті Президента виконуючий обов’язки Секретаря РНБО Володимир Горбулін.

Події у Криму він назвав «добре спланованим, підготовленим і непогано реалізованим спецпроектом», виконавцями якого є партії прогресивних соціалістів та комуністів. Проте їхня агресивність не має підстав, адже військові навчання «Сі Бриз» проводяться в Україні з 1997 року. Завдяки саме цим протестним діям відбулася реанімація політичної діяльності як прогресивних соціалістів, так і комуністів. Вже пізніше до них як головні сили приєдналася Партія Регіонів, додав В. Горбулін.

«Рішення РНБО щодо проведення навчань буде виконуватись, якщо Верховна Рада України дасть на це згоду», – зауважив Володимир Горбулін. В разі незгоди парламенту на проведення навчань, міністерство оборони готове провести їх «власними силами, без запрошення військових з інших країн».

На думку виконуючого обов’язки секретаря РНБО, відмовившись від проведення навчань, Україна втратить «дуже багато». «Це – не питання іміджу. Це – питання військової підготовки, за останні роки це був один із найкращих прикладів, коли наші військові відпрацьовували свої навички як у командно-штабних, так і в польових умовах», – зауважив В. Горбулін.

«Сьогоднішня ситуація [у Криму] – це виклик національній безпеці, серйозний виклик.  Щоб [це була] загроза – я б не сказав», – додав В. Горбулін.

За його словами, РНБО щодня проводить наради з керівниками всіх силових відомств щодо ситуації в Криму.


"Детектор медіа" за повідомленням прес-служби Президента України.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6927
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду