Навчання "Тугий вузол - 2006" перенесено

8 Червня 2006
3043
8 Червня 2006
16:30

Навчання "Тугий вузол - 2006" перенесено

3043
Навчання "Тугий вузол - 2006" перенесено

Міністерства оборони України та Великобританії прийняли рішення про перенесення термінів військових навчань "Тугий вузол - 2006", що повинні були розпочатися 14 червня.

Про це заявив міністр оборони Анатолій Гриценко в четвер у Брюсселі, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він пояснив, що дане рішення прийняте в зв'язку з перенесенням засідання парламенту на 14 червня, на яке заплановано початок навчань.

"Для того, щоб не створювати конфліктну ситуацію, було прийнято спільне рішення про перенесення цих навчань", - підкреслив міністр.

Гриценко повідомив, що час проведення навчань буде визначено в ході переговорів.

За його словами, Міноборони також підтверджує свою позицію, згідно з якою, інші заплановані навчання будуть проведені на території України тільки після ухвалення відповідного рішення Верховною Радою.

"Ця підготовка велася багато місяців, іноді рік, півтора, а іноді і два. Цю роботу треба завершувати. Але навчання почнуться тільки тоді, коли буде рішення Верховної Ради", - заявив Гриценко.

Міністр висловив сподівання, що після формування коаліції парламент "негайно" розгляне відповідний законопроект.

"Учора були проведені консультації з лідерами тих парламентських фракцій, що працюють над створенням коаліції. Є розуміння того, що після створення коаліції це рішення буде розглянуте і прийняте", - підкреслив він.

За словами міністра, українська сторона підтвердила намір продовжувати підготовку до проведення навчань "Козацький степ", запланованих на вересень.

Тим часом Гриценко вважає заяву Держдуми Росії щодо членства України в НАТО такою, що виходить за межі її компетенції.

"Держдума, як законодавчий орган Росії, повинна опікуватися проблемами Російської Федерації. Питання, що робити Україні, буде вирішувати Верховна Рада, президент, уряд і народ України", - заявив міністр.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3043
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду