Депутат від Партії Регіонів напав на журналіста

6 Червня 2006
15066
6 Червня 2006
15:21

Депутат від Партії Регіонів напав на журналіста

15066
Депутат від Партії Регіонів напав на журналіста

Депутат Верховної Ради від Партії регіонів Дмитро Шенцев під час свого перебування у Харкові вчинив напад на фотокореспондента харківського інтернет-видання "Медіа-порт" та агентства Associated Press Андрія Авдошина.

Як повідомив сам журналіст, інцидент стався у суботу, 3 червня, на сесії Харківської облради, коли депутати із фракції Партії регіонів у ході голосування про висловлення недовіри губернатору Арсену Авакову закрилися у малій залі, не пускаючи туди нікого.

"Сталася сутичка, а один із тих, хто охороняв вхід, ударив депутата обласної ради, і я почав знімати цю сцену", - сказав фотокореспондент.

"У цей момент Шенцев ударив кулаком по моїй фотокамері, однак я встиг зробити кілька знімків, і ви їх можете побачити в Інтернеті", - повідомив Авдошин. Він зазначив, що зреагував також емоційно, у відповідь давши стусана нападнику.

На запитання, чи буде він подавати до суду, Авдошин сказав, що зараз вирішує це, хоча знає, що депутат в Україні має статус недоторканності.

Він також нагадав, що за законом про державну підтримку ЗМІ та соціальний захист журналістів передбачена відповідальність за вчинення злочину проти журналіста при виконанні ним професійних обов’язків, і перепони його службовій діяльності прирівнюються до злочинів проти правоохоронців.

За умисні перепони професійній діяльності журналіста відповідна стаття Кримінального кодексу України передбачає штраф, арешт до 6 місяців або ув’язнення до трьох років.

Як сказав Авдошин, подібні інциденти іноді трапляються у його роботі, і почастішало це під час минулих виборів. "Особливо діставалося від "регіоналів", - сказав він.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15066
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду