На дитячому книжковому ярмарку "книгоманами" стали багато відомих людей. Для сільських бібліотек зібрано понад 20 тис. книжок.

5 Червня 2006
8908
5 Червня 2006
19:08

На дитячому книжковому ярмарку "книгоманами" стали багато відомих людей. Для сільських бібліотек зібрано понад 20 тис. книжок.

8908
На дитячому книжковому ярмарку "книгоманами" стали багато відомих людей. Для сільських бібліотек зібрано понад 20 тис. книжок.

З 31 травня до 4 червня в Українському Домі (Київ, вул. Хрещатик, 2) відбувся Перший  київський дитячий благодійний книжковий ярмарок. У зв’язку з великою кількістю відвідувачів та на прохання учасників, роботу ярмарку було подовжено на один день і замість запланованих 4-х днів виставка тривала 5.

Спеціалізований дитячий книжковий ярмарок  в Україні проводився вперше, без  бюджетного та спонсорського фінансування, повідомляє прес-служба форуму видавців України.

В Першому  київському дитячому ярмарку взяли участь  88 учасників (видавництва, дитячі періодичні видання, виробники аудіо- і відео продукції для дітей, а також іграшок та канцелярських товарів).  Експоплоща – 264 кв. м. Програма супутніх заходів ярмарку  налічувала 65 подій. За 5 днів виставку відвідало орієнтовно понад 20 тис. чоловік.

Спеціальний Гість ярмарку – видавництво «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» з виставкою унікальних картин, які стали улюбленими ілюстраціями до улюблених книжок.

Наголовнішими підсумками акції можна вважати те, що, по-перше, на Першому київському дитячому ярмарку офіційно проголошено про початок довгострокової загальноукраїнської кампанії з популяризації читання «Книгоманія» (авторська програма комплексних заходів з пропаганди читання, розроблена Олександрою Коваль, президентом Форуму видавців). По-друге - відбулася благочинна акція збору книжок для дитячих будинків та сільських бібліотек. Кияни зібрали 20 383 книжки (багато хто залишав свої координати в оргкомітеті ярмарку з проханням передати їхні телефони до бібліотек та сиротинців). Фахівці з Книги рекордів України зафіксували рекорд книжкової благочинності. По-третє, протягом ярмарку кожна дитина мала змогу намалювати чи описати свою мрію – всі мрії маленьких українців буде оправлено в «Книгу Мрій» і подаровано Президентові України. Про завершення цієї акції пресу буде повідомлено додатково. Також протягом ярмарку діяла «Школа Книгоманії»: майстер-класи про те, як писати, читати та малювати книжки, які провели відомі автори та художники: Галина Малик, Яна Дубинянська, Олександр Дерманський, Дмітрій Биков (Москва), Мар’яна Савка, Олег Петренко-Заневський, Володимир Цибулько, Леся Воронина.

В Україні вперше в програмі підтримки читання взяли участь успішні люди, популярні серед молоді: Святослав Вакарчук, Ані Лорак, Лілія Подкопаєва, Росава, Юлія Міщенко («Таліта Кум»). На виставку також завітала Марійка Бурмака;  відкрив Перший київський дитячий книжковий ярмарок віце-прем’єр з гуманітарних питань В’ячеслав Кириленко.

В рамках ярмарку також стартував проект «Дитячий bookcrossing» та багато іншого.

Протягом ярмарку серед дітей проводилося рейтингування улюблених книжок (ініціатива видавництва «Теза», Вінниця). Список уподобань  маленьких українців виглядає так :
1. Гаррі Поттер (понад 100 голосів)
2. Тореадори з Васюківки (64 голоси)
3. Пригоди Тома Сойєра (39)
4. Чарлі й шоколадна фабрика (36)
5. Українські народні казки (35)
6. Незнайко на Місяці (33)
7. Хроніки Нарнії (32)
8. Пригоди Артура (Люк Бессон) (27)
9. Гобіт (25)
10. Маленький принц (25)

Лідери продажів ярмарку (за даними, поданими учасниками ярмарку):
1. Льюїс К.С.. Хроніки Нарнії (Дніпропетровськ, «Проспект»)
2. 100 казок (Київ, «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА»)
3. Гоффман Е. Аквамарин (Дніпропетровськ, «Проспект»)
4. Стронг Дж. Мій тато і зелений алігатор (Львів, «Видавництво Старого Лева»)
5. Паррізі А. «Магічні числа» (Київ, К.І.С.)
6. Туве Янссон. Країна Мумі-Троллів (у 3-х тт.) (Львів, «Видавництво Старого Лева»)
7. Дерманський О. Володар Макуци (Вінниця, «Теза»)
8. Забіла Н. Ясоччина книжка (Київ, «Веселка»)
9. CD «Українські народні казки» («Аудіокнига»)
10. Кицина абетка (Київ, «Богдан»)

Пам’ятайте: «Книгоманія» триває! «Книгоманію» може підтримати будь-який українець, який візьме участь в зборі книжок для дитячих будинків. Акція стартує у перший день Дитячого книжкового ярмарку. Приєднуйтесь!

Amor librorum nos unit!


Організатори:
ГО «Форум видавців»
Державне управління справами
Український Дім

Партнер:
Книга рекордів України

Інформаційні партнери:
Генеральний інформаційний спонсор: «1+1»
Перший інформаційний партнер: «5 канал»
Генеральний радіопартнер: радіо ЕРА
Міжнародний партнер: журнал «Профіль»
Медіа-підтримка: «Дзеркало тижня», «Україна молода», «Метро-Освіта», «Газета по-киевски», «Метро», «Друг читача»,
Інтернет-партнери:  www.meta.ua та www.obozrevatel.com.ua
Інформаційний партнер «Green-Media»

Партнери:
А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА
Велика дитяча газета
Видавництво Старого Лева
Зелений пес
Книжковий клуб «Клуб сімейного дозвілля»
Махаон-Україна
Перун
Сейбр-Світло
Теза

"Детектор медіа" за матеріалами прес-служби форуму видавців України

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8908
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду