Кабмин ограничит количество изданий на иностранных языках

29 Травня 2006
13887
29 Травня 2006
12:17

Кабмин ограничит количество изданий на иностранных языках

13887
Кабмин ограничит количество изданий на иностранных языках

Правительство решило ограничить импорт изданий на иностранных языках. Такое решение в конце прошлой недели приняла межведомственная комиссия во главе с вице-премьер-министром Вячеславом Кириленко, сообщает proUA.

Мотивация чиновников – в прошлом году тираж печатных изданий на украинском значительно уступал объему завезенной в Украину печатной продукции на русском языке. Приблизительно 54 миллиона экземпляров против 70 миллионов.

Творческая элита считает решение правительства логичным, учитывая получение русским языком в течение одного месяца „регионального статуса” сразу в 7 регионах и городах.

Писатель Иван Драч призывает к решительным мерам по защите отечественной культуры. „Состояние украинского языка, культуры настолько угрожающее, что все меры уже оправданы”, - сказал он. Среди бестселлеров, изданных в последнее время на украинском, он назвал „Солодку Дарусю” Марички Матрас, „Поховання на могилі”, Михаила Назаренко.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13887
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду