"Форум видавців" розпочав кампанію популяризації читання

17 Травня 2006
8223
17 Травня 2006
09:53

"Форум видавців" розпочав кампанію популяризації читання

8223
"Форум видавців" розпочав кампанію популяризації читання

"Форум видавців" оголошує про початок Всеукраїнської соціальної кампанії популяризації читання "Книгоманія" і запрошує Вас на прес-конференцію, яка відбудеться 23 травня о 12.00 в прес-центрі "Український час" (Український Дім, Хрещатик, 2).

Дитячий книжковий ярмарок, збір книжок для дитячих будинків, встановлення нового рекорду для Книги рекордів України, загальноукраїнський конкурс «Найкращий читач року», дитячий буккросинг – ось неповний перелік подій, які чекають на українців в рамках «Книгоманії».

«Книгоманія» – це довгострокова загальноукраїнська програма з популяризації читання, розроблена громадською організацією «Форум видавців». Старт «Книгоманії» дасть Дитячий книжковий ярмарок, який відбудеться з 31 травня по 3 червня в Українському Домі (Київ, вул. Хрещатик, 2). На Дитячому книжковому ярмарку свою найновішу продукцію представлять українські видавці дитячих книжок та періодики, виробники комп’ютерних ігор, аудіо- та відеопродукції, листівок  та дитячої канцелярії. За 4 дні ярмарку відбудеться близько 40 цікавих літературних акцій, зокрема:

1. Збір книжок для дитячих будинків – одночасно фахівці з Книги рекордів України фіксуватимуть, чи
вдасться українцям встановити рекорд книжкової благочинності.
2.  «Школа книгоманії»: майстер-класи про те, як писати, читати та малювати книжки проведуть найвідоміші автори та художники: Андрій Курков, Дмітрій Биков (Москва), Мар’яна Савка, Олег Петренко-Заневський.
3. Унікальна виставка книжкової мініатюри з Музею книги і друкарства України «Маленькі книжечки для маленьких читачів».
4. Презентація сенсаційного pr-проекту «Обличчя 5 каналу пропагують читання».
5. Виставка картин художників-ілюстраторів «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГИ» та багато іншого.

«Можливо, нині ще мало людей усвідомлюють залежність підвищення соціального статусу і збільшення життєвих можливостей від рівня освіти й загальної культури, що безпосередньо пов’язано з навиками читання і безперервної освіти. Можливо, людям варто пояснити, що шлях у Європу ми не прокладатимемо кайлом та лопатою, а будуватимемо інформаційне високотехнологічне суспільство, в якому куплений диплом не знадобиться?» – так формулює завдання кампанії її ініціатор Олександра Коваль, президент Форуму видавців.

Вперше в Україні про готовність стати обличчями кампанії та сприяти популяризації читання заявили відомі люди, надзвичайно популярні серед молоді. Зокрема Святослав Вакарчук заявляє про свою готовність  прислужитися книжці і бачить свою участь не тільки в одноразовій акції.  Ані Лорак (зустріч з Ані Лорак та автограф-сесія відбудуться 3 червня о 12.00 на стенді видавництва «Країна Мрій») та Руслана Лижичко вже є обличчями дитячих книжкових проектів, здійснених українськими видавцями. 

Організатори:
ГО «Форум видавців»
Державне управління справами
Український Дім

Партнер:
Книга рекордів України

Інформаційні партнери: 
Генеральний інформаційний спонсор: «1+1»
Перший інформаційний партнер: «5 канал»
Генеральний радіопартнер: радіо ЕРА
Міжнародний партнер: журнал «Профіль»
Медіа-підтримка: «Дзеркало тижня», «Україна молода», «Метро-Освіта», «Газета по-киевски», «Метро», «Друг читача».

Інтернет-партнер www.meta.ua
Інформаційний партнер «Green-Media»

Партнери:
Книжковий клуб «Клуб сімейного дозвілля»
«Махаон-Україна»
«Перун»
«А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА»
«Зелений пес»
Видавництво Старого Лева
«Теза»
«Велика дитяча газета»
«Сейбр-Світло»


"Детектор медіа" за інформацією "Форуму видавців".

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8223
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду