Премія за екстремальну журналістику

3 Травня 2006
6289
3 Травня 2006
15:19

Премія за екстремальну журналістику

6289
Премія за екстремальну журналістику
Премією Курта Шорка з міжнародної журналістики відзначаються кращі друковані праці незалежних журналістів і місцевих кореспондентів, що демонструють велику мужність і вірність своїй справі при висвітленні конфліктних ситуацій. Щорічно присуджуються дві премії по 5 тисяч доларів кожна, одна з них - журналісту з країни, що розвивається, чи країни перехідного періоду, що висвітлює місцеві події, а інша - незалежному журналісту, що висвітлює міжнародні події. Їхні статті можуть бути присвячені конфліктам, проблемам, зв'язаним із правами людини, із прикордонними конфліктами між чи країнами будь-яким іншим спірним питанням у конкретній чи країні регіоні. 

Видавані при фінансовій підтримці Меморіального фонду Курта Шорка (Kurt Schork Memorіal Fund) і агентства Reuters премії присуджуються на честь незалежного американського журналіста Курта Шорка, убитого військовими з засідки в Сьерра-Леоне, при виконанні професійного боргу для агентства Reuters 24 травня 2000 року. 

Можна представити статті в оригіналі (до трьох), разом з перекладом на англійську мову. Електронні копії не приймаються. Матеріали представлені на конкурс повинні були бути опубліковані в період між 1 березня 2005 року і 31 березня 2006 року. 

Хто може подати заявку 
  
Місцеві журналісти 
Журналісти, що працюють у місцевих друкованих виданнях і які живуть в країнах, що розвиваються, чи країнах перехідного періоду (тих, що не входять в Організацію економічного співробітництва і розвитку або Європейське співтовариство), статті яких публікуються в місцевих виданнях. Незважаючи на те, що основна увага приділяється окремим претендентам, будуть також розглядатися заявки від груп журналістів. 
     
Незалежні журналісти 
Заявки можуть подати всі незалежні журналісти, що працюють у друкованих виданнях, а також журналісти, що працюють в інформаційних організаціях за контрактом. Незалежними журналістами є особи, які не працюють в інформаційних організаціях. Вони працюють не по найму і роблять для організацій послуги або тимчасово, або в написанні редакційного матеріалу на підставі індивідуальних контрактів і одержують велику частину своїх доходів завдяки журналістській діяльності. 
     
ЗМІ 
Вітаються заявки від усіх видів друкованих СМИ, у тому числі газет, журналів і визнаних інтернет-видань. Заявки не приймаються від сайтів віртуальних щоденників (blogs) і персональних сайтів. 
     
Кожен здобувач повинний представити шість (6) екземплярів наступних матеріалів поштою чи один (1) екземпляр у виді файлових доповнень по електронній пошті
Усі подробиці на сайті www.rol.org.ua
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6289
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду