detector.media
03.05.2006 15:19
Премія за екстремальну журналістику
Премією Курта Шорка з міжнародної журналістики відзначаються кращі друковані праці незалежних журналістів і місцевих кореспондентів, що демонструють велику мужність і вірність своїй справі при висвітленні конфліктних ситуацій. Щорічно присуджуються дві премії по 5 тисяч доларів кожна, одна з них - журналісту з країни, що розвивається, чи країни перехідного періоду, що висвітлює місцеві події, а інша - незалежному журналісту, що висвітлює міжнародні події. Їхні статті можуть бути присвячені конфліктам, проблемам, зв'язаним із правами людини, із прикордонними конфліктами між чи країнами будь-яким іншим спірним питанням у конкретній чи країні регіоні. 

Видавані при фінансовій підтримці Меморіального фонду Курта Шорка (Kurt Schork Memorіal Fund) і агентства Reuters премії присуджуються на честь незалежного американського журналіста Курта Шорка, убитого військовими з засідки в Сьерра-Леоне, при виконанні професійного боргу для агентства Reuters 24 травня 2000 року. 

Можна представити статті в оригіналі (до трьох), разом з перекладом на англійську мову. Електронні копії не приймаються. Матеріали представлені на конкурс повинні були бути опубліковані в період між 1 березня 2005 року і 31 березня 2006 року. 

Хто може подати заявку 
  
Місцеві журналісти 
Журналісти, що працюють у місцевих друкованих виданнях і які живуть в країнах, що розвиваються, чи країнах перехідного періоду (тих, що не входять в Організацію економічного співробітництва і розвитку або Європейське співтовариство), статті яких публікуються в місцевих виданнях. Незважаючи на те, що основна увага приділяється окремим претендентам, будуть також розглядатися заявки від груп журналістів. 
     
Незалежні журналісти 
Заявки можуть подати всі незалежні журналісти, що працюють у друкованих виданнях, а також журналісти, що працюють в інформаційних організаціях за контрактом. Незалежними журналістами є особи, які не працюють в інформаційних організаціях. Вони працюють не по найму і роблять для організацій послуги або тимчасово, або в написанні редакційного матеріалу на підставі індивідуальних контрактів і одержують велику частину своїх доходів завдяки журналістській діяльності. 
     
ЗМІ 
Вітаються заявки від усіх видів друкованих СМИ, у тому числі газет, журналів і визнаних інтернет-видань. Заявки не приймаються від сайтів віртуальних щоденників (blogs) і персональних сайтів. 
     
Кожен здобувач повинний представити шість (6) екземплярів наступних матеріалів поштою чи один (1) екземпляр у виді файлових доповнень по електронній пошті
Усі подробиці на сайті www.rol.org.ua
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY