Папа Римський та Кофі Аннан вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

27 Квітня 2006
1583
27 Квітня 2006
10:40

Папа Римський та Кофі Аннан вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

1583
Папа Римський та Кофі Аннан вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

Папа Римський Бенедикт XVІ 26 квітня вшанував у Ватикані пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи з нагоди її 20-ї річниці.

Про це повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ.

На площі Святого Петра в присутності десятків тисяч прочан з багатьох країн світу Папа Римський закликав усіх вшанувати пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи.

"Саме сьогодні відзначаємо 20-у річницю трагічної події, що сталася на Чорнобильській атомній станції. З цього приводу хочу висловити свою щиру вдячність усім родинам, державним організаціям, християнським співтовариствам, що протягом цих років сприяли тому, щоб прийняти до себе на лікування людей, особливо дітей, які постраждали внаслідок цієї страшної трагедії", - сказав Папа Римський Бенедикт XVІ.

У спільній аудієнції взяли участь також представники українських церковних і громадських організацій, а також посол України у Ватикані.

А Генеральний секретар ООН Кофі Аннан підкреслює, що ми маємо пам’ятати жертв Чорнобиля. Про це йде мова в його заяві, розміщеній на офіційному сайті ООН.

У заяві також зазначається, що торік Чорнобильський форум (консорціум восьми установ системи ООН і представників урядів Білорусі, Росії та України) прийшов до наукового консенсусу щодо впливу Чорнобиля на здоров’я людей і навколишнє середовище. Визнається, що повне відновлення територій, що постраждали від Чорнобиля, є довгостроковою перспективою.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1583
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду