У Сремській Митровиці відбудеться Третій фестиваль української культури "Калина"

14 Квітня 2006
7116
14 Квітня 2006
12:52

У Сремській Митровиці відбудеться Третій фестиваль української культури "Калина"

7116
У Сремській Митровиці відбудеться Третій фестиваль української культури "Калина"
Третій фестиваль української культури “Калина” цього року буде проведено у місті Сремська Митровица 23 та 24 червня. Організатором Фестивалю, як і попередні роки, виступає Національна рада української національної меншини Сербії і Чорногорії за технічної допомоги Товариства плекання української культури “Коломийка” з міста Сремська Митровица.

Фестиваль “Калина” складатиметься з декількох презентацій та конкурсної програми.
Буде організовано Наукову нараду на тему “Укрaїнці-Галичани на просторах колишньої Югославії у XIX i XX століттях”, які об’єднують питання з історії, етнології, культури, освіти, релігії з метою уможливлення участі ширшого кола зацікавлених. Очіку-ється участь наукових та культурних працівників з просторів колишньої Югославії та інших, заяви зацікавлених для участі в Нараді приймаються до 30-го квітня, а останній термін передачі матеріалів - 10-е червня. Цього року  заплановано випустити збірник матеріалів цієї Наради.

Також відбудеться презентація образотворчого мистецтва сучасних українських митців та етновиставка, куди запрошуються художники та народні митці українського походження.

Українські господині під час фестивалю презентуватимуть українську кулінарію, готуватимуть традиційні українські народні страви. 

Конкурс на найкращу українську народну пісню відбудеться у двох категоріях: діти до 18 років та дорослі понад 18 років, участь братимуть соло співаки, дуети та тріо.

На Святковому концерті, який відбудеться другого дня фестивалю, виступатимуть члени українських товариств та ансамблів із Сербії, гості з сусідніх країн і України.

Будь-яку інформацію та заяви стосовно 3-го Фестивалю української культури “Калина” можна отримати або подати в офісі Української Національної Ради у Новому Саді: по вулиці Войводянських бріґад 17/IV, 21000 Новий Сад, або по тел/факс +381-21-6427128 та i-meil unr@neobee.net або до голови Фестивальної ради Івана Мороза (vaspitac2@yahoo.com, моб. +381-64-2311071 ) адресa 1 Новембра, 60, 22000 Сремська Митровица та голови Програмної комісії Фестивалю Петра Ляховича (pljahovic@ptt.yu, моб. +381-64-2761477), адреса: Банатська 7, 22000 Сремська Митровица.

Запрошуються всі зацікавлені приїхати в Сербію. Для організованих груп гостей за кордоном можливо організувати туристичну програму перебування у Сербії.


"Детектор медіа" за повідомленням інфослужби товариства "Просвіта".
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7116
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду